Kas Sõber on TLÜ/Kalevis Kullamäe varuvariant?

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber oleks TLÜ/Kalevi abistamisest huvitatud küll.
Andres Sõber oleks TLÜ/Kalevi abistamisest huvitatud küll. Foto: Ain Liiva

Tallinna Ülikool Kalevi korvpallimeeskonna üks võimalikke peatreenerikandidaate on Andres Sõber. 

Klubi juhtkond ootab pikisilmi novembri keskpaika, mil Eestisse naaseb Gert Kullamäe. Just temale pakutakse teatavasti pärast Raido Roosi taandamist vabaks jäänud peatreeneri kohta.

«Enne me teistele variantidele ei mõtle, kui Gerdiga on ära räägitud,» ütles meeskonna juht ja omanik Sten-Erik Jantson täna Postimehele.

Samas ei välista Jantson võimalust, et kui Kullamäelt peaks tulema negatiivne vastus, võidakse suund võtta Viru-Nigula poole, kus elab pikaaegne Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber. Hiljutised intervjuud on näidanud, et Jantsoni visioon Kalevi mängustiilist ühtib sisuliselt üks-ühele Sõbra filosoofiaga.

«Ma ei ütle, et Andres ei võiks olla üks kandidaate,» sõnab Jantson kavalalt muheledes. «Aga praegu ootame me ikkagi Gerdi vastust.»

61-aastane Sõber tunnistas endale omase otsekohesusega, et oleks TLÜ/Kalevi abistamisest huvitatud küll.

«No muidugi oleksin, absoluutselt!» vastab ta pikemalt mõtlemata. «Kui nad leiavad, et mind oleks vaja, siis oleksin valmis nende olukorraga tutvust tegema. Aga sel juhul peab neil olema kõva tahe minuga asja ajada, sest poolikult tegeledes poleks mul mõtet 120 kilomeetrit Tallinna ja Viru-Nigula vahet sõitma hakata.»

Kodukandi volikokku Sõber järgmiseks neljaks aastaks ei pääsenud ja nii on tal varasemast veelgi rohkem vaba aega. Päris tegevuseta Sõber siiski pole: ta kommenteerib televisioonis korvpalli, jätkab valla spordikomisjoni liikmena ning tegeleb noorkorvpallurite kasvatamisega.

«Meil on siin Viru-Nigulas kool, mille 100 õpilasest 25 käivad minu korvpallitrennis,» rõõmustab Raplamaalt pärit treener. «Mul on kaks gruppi: 1. ja 2. klassi lapsed ning 5. ja 6. klassi omad. Tegelen isuga nendega, aga muidugi hoian silmad lahti ja vaatan ka seda, mis mujal toimub.»

Peatreeneri kohuseid täidab Kalevis äsja uueks perioodiks Tallinna abilinnapeaks kinnitatud Kalle Klandorf, kes oma põhitöö kõrvalt hooaja lõpuni meeskonda juhendada ei saa. Kuna Klandorfil (ja ilmselt ka Kullamäel) pole võimalik detsembris mingil ajal meeskonna juures olla, tegeleb Kalev praegu muuhulgas sellega, et antud perioodil paiknevate mängude toimumisaega muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles