Kas Eesti jalgpallikoondis lõpetab 90-aastase ootuse?

Ott Järvela
, Helsingi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kohtus viimati Sooga 2015. aasta juunis Turus ja võitis 2:0 tänu Ats Purje kahele tabamusele.
Eesti kohtus viimati Sooga 2015. aasta juunis Turus ja võitis 2:0 tänu Ats Purje kahele tabamusele. Foto: Sander Ilvest

Eduard Ellman-Eelma viis Eesti 5. minutil juhtima ja kuigi lätlased peagi viigistasid, kindlustasid Arnold Pihlaku 20. ja 34. minuti tabamused ning Läti meeskonna teise poolaja omavärav Eestile 1927. aasta 16. juunil Kadrioru staadionil magusa 4:1 võidu. Sama aasta 10. augustil võõrustati samas kohas Soomet ja võideti 2:1 tänu Pihlaku ja Ernst Jolli väravatele.

Too on ka ainuke aasta Eesti jalgpalliajaloos, kui saadi jagu nii põhja- kui ka lõunanaabritest. Tänavu on pool tööd tehtud, sest Läti langes juunis Riias Sergei Zenjovi ja Ats Purje väravatest 2:1. Kui täna õnnestuks Helsingis alistada Soome, olekski 90-aastane ootus lõppenud. Viimati, 2015. aastal Turus mängides sai Eesti 2:0 võidu, aga täna midagi kerget oodata ei tasu.

«Nagu kõigi koondiste puhul – tase on täpselt selline nagu viimased mängud. Ja Soome on viimaste mängude põhjal tugev meeskond, kes võimeline tulemust tegema. Kui vaadata, et Soome alistas septembris Islandi ning viigistas oktoobris Horvaatia ja Türgiga, siis ootan väga rasket mängu,» sõnas Eesti väravavaht Mihkel Aksalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles