Andres Vaher: müüt «superklubist», mis sündis olude sunnil, mitte õilsast ideest

Andres Vaher
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Leškin (esiplaanil) tõi Eestisse treener Aleksandar Rogici, sõlmis serblasega järgmise hooaja lõpuni lepingu ning võib nüüd kergendatult hingata, et Levadia ta peatreeneriks palkas.
Andrei Leškin (esiplaanil) tõi Eestisse treener Aleksandar Rogici, sõlmis serblasega järgmise hooaja lõpuni lepingu ning võib nüüd kergendatult hingata, et Levadia ta peatreeneriks palkas. Foto: Jaanus Lensment

«On äärmiselt oluline, kuidas te meie plaane avalikkusele edastate. Teist sõltub väga palju,» lausus Levadia jalgpalliklubi president Viktor Levada Infonetiga ühinemise pressikonverentsi hakatuseks. «Tahame kahe klubi tugevusi liites pakkuda senisest paremat toodet.»

Minut hiljem lausus FC Infoneti juht Andrei Leškin: «Me ei soovi, et jääks kõlama, et liitusime finantsprobleemide tõttu. Olime kaks väga edukat klubi, ilma finantsprobleemideta.»

Ehk esmalt paluti meedialt täpsust ja kohe seejärel hämati – kui mitte öelda, et valetati. Sestap on kohustuslik tausta veidi avada.

Haavatav ühemeheklubi

Eks edu nii sportlikus kui ka majanduslikus mõttes ole alati suhteline, kuid ainult rumal kirjutab alla väitele, et Infonet oli lõppenud hooajal edukas. Klubi rahaline seis oli veel nukram. Nende kahe teguri koosmõju tingiski Leškini lahkumise jalgpallist. Võin mürki võtta: tulduks teist aastat järjest meistriks, polnuks väsimisest juttugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles