Martin Reim: kavatsen Käiti tulevikuski äärel proovida (1)

Ott Järvela
, Helsingi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Käit mängus Soome vastu.
Mattias Käit mängus Soome vastu. Foto: Jana Pipar

Eesti meeste jalgpallikoondise peatreener Martin Reim tõdes pärast Soome käest saadud 0:3 kaotust, et ühe eksperimendi võib õnnestunuks lugeda – äärel tegutsenud Mattias Käit näitas, et suudab sealt teravusi luua.

«Kindlasti kavatsen teda edaspidigi tol positsioonil kasutada. Mattias on väga hea relv rünnakul. Täna oli ta ainuke, kes rünnakule teravust tõi. Peame lihtsalt leidma juurde mehi, kes oleksid võimelised mängima keskpoolkaitses (kohal, kust Käit ära võeti ja äärele nihutati – toim),» sõnas Reim.

Käit ise märkis, et positsioon tema jaoks üleliia keeruline polnud. «Koondises mängisin sel kohal esimest korda, aga koduklubis Fulhamis olen seal tegutsenud küll. Täiesti uus see koht polnud,» lausus poolkaitsja.

Reim: vastane oli igas elemendis parem

Ent Käidi esitus äärel oli peatreeneri hinnangul ka enamvähem ainuke positiivne asi, mis Helsingist ühes võtta. «Väga-väga sitt mäng, kui lühidalt kokku võtta. Vastane oli igas elemendis parem – liikuvam, tugevam, palliga enesekindlam ning edukam üks-üks duellides ja teiste pallide võitmises.

See 0:3 kaotus näitas väga selgelt ära, et kui mängime natukenegi kehvemini või ei ole palliga piisavalt enesekindlad või avanemistel ennast salgavamad, ongi tulemus säärane. Meie üldine tase pole nii tugev, et sääraste esitustega Soome-suguseid koondiseid võita. Paljudel oli raske. Ka neil, kes reeglina põhikoosseisu mängivad.»

Reim ei kritiseerinud puuduliku ülesehituse ees mitte niivõrd keskvälja, kui keskkaitsjate kolmikut. «Vastase kaks ründajat suutsid meie tagumise kolmiku ära nullida. Käigud, mis ettepoole leiti, olid kokkulepitule risti vastupidised. Samas ma ei ütle, et kokkulepitu oleks tingimata toiminud, sest olime ka ründefaasis õnnetud. Igalt poolt lonkas, head energiat polnud. Kaotusseisu jäämise järel vajusime veelgi rohkem ära,» sõnas Reim.

Samas rõhutas Reim, et Soomelt saadud 0:3 kaotus ei muuda tema lähenemist matšile Maltale. Novembrikuised maavõistluste eesmärk number üks on proovida mängijaid, et tulevikus oleks valik laiem. «Kui mõtleksin ainult tulemuse peale, siis oleme järgmise aasta sügisel uue valikturniiri alguses täpselt samas seisus, mis praegu – mängijate ring on väike.»

Aksalu: peatreeneri lähenemine on õige

Ragnar Klavani puudumisel kaptenipaela kandnud väravavaht Mihkel Aksalu on Reimi plaaniga päri. «Peatreeneri lähenemine on õige. Millal me anname võimaluse neile, kes tavapäraselt ei mängi? Millal me tarvilikke asju endale selgeks teeme? Treeningväljakul üksteise vastu mängides me seda selgeks ei saa. Maavõistlused on hea hetk katsetada mängijaid teistel positsioonidel või mehi, kes pole varem koondise juures olnud. Saime hea pildi ette, kes sobivad teatud positsioonidele, kes võib-olla mitte.

Neid vigu tuleb teha, aga eesmärk on teha neid vigu samal ajal mitte kaotades. Paraku täna läks nii, et rohkem oli mitte toiminud asju ja seis on kahjuks 0:3 kaotus. Aga arvan, et kõik on mängijates kinni. Kui võimalus antakse, tuleb kümne küünega kinni võtta ja endast kõik anda. Kui asi välja ei tule, pole mõtet olla üllatunud, kui koondisekutseid ei tule,» rääkis Aksalu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles