Läänemere kaldalt NBA tähtedeks

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristaps Porzingis ja Lauri Markkanen
Kristaps Porzingis ja Lauri Markkanen Foto: Reuters / Scanpix

Maailma tugevaimas korvpalliliigas NBA liiguvad neil päevil kindlalt tähtede suunas kaks Läänemere kaldal üles kasvanud meest: New York Knicksi lätlasest mängija Kristaps Porziņģis (22) ja Chicago Bullsi rivistusse kuuluv soomlane Lauri Markkanen (20).

Ülipikad korvpallurid saavad tihti hüüdnimeks koljat või hiiglane, kuid seekordse loo kangelasi ei tahaks sedasi kutsuda. Nii Porziņģise kui ka Markkaneni teevad pika kasvu juures eriliseks just plastilisus ja mitmekülgsus, mitte kohmakus, mis koljati või hiiglase puhul esimesena silme ette tuleks. «Palju selliseid mängijaid korvpalliajalugu üldse mäletab?» küsib korvpallitreener Indrek Ruut. 

«Kui rääkida pikkadest, siis Arvydas Sabonist (221 cm) peeti väga heaks söötjaks, Shaquille O'Neal (216 cm) domineeris korvialust võitlust ja Dirk Nowitzkil (213 cm) on imeline vise. Markkaneni on võib-olla natuke vara veel ülistada, aga Porziņģis… Temas on 221-sentimeetrise kasvu juures kõik, mida ühel korvpalluril vaja – osavus, vise, kiirus, jõud ja mängulugemine. Ta on juba praegu NBAs fenomen.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles