Superstaar jäi teistkordselt dopinguga vahele

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anderson Silva
Anderson Silva Foto: Marcelo Cortes/imago/SCanpix

Anderson Silva, MMA-maailma üks suurimaid nimesid, andis positiivse dopinguproovi. Brasiillane pidanuks kahe nädala pärast Šanghais UFC 122. võitlusõhtu raames kohtuma põhimatšis Kelvin Gastelumiga.

USA antidopinguagentuur võttis 42-aastaselt Silvalt positiivseks osutunud proovi 26. oktoobril. Millise ainega mees patustas, UFC-sari oma ametlikkus teates ei täpsustanud. Seal seisis vaid: «Seoses Silva eesootava matši lähedusega on ta võistluskavast eemaldatud ning UFC otsib talle parajasti asendajat.»

Pikalt 16 järjestikkuse võidu ja 10 tiitlikaitsmisega (2006-2013) UFC vastavat rekordit enda käes hoidnud Silva on varemgi dopinguga vahele jäänud – 2015. aastal leiti tema proovist kahe erineva steroidi tarvitamise jälgi. Silva ise süüdistas positiivses proovis tarvitatud seksuaalergutit. Brasiillast karistati üheaastase võistluskeelu ja 380 000 dollari suuruse trahviga. Toona oli tegu aga sarja korraldajate poolt iseseisva prooviga – nüüdseks kontrollib UFC sportlasi aga juba USA antidopinguagentuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles