Kubica naasebki 2018 F1-sarja

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abu Dhabi 2010. aastal - Robert Kubica seni viimane F1 võistlusstart.
Abu Dhabi 2010. aastal - Robert Kubica seni viimane F1 võistlusstart. Foto: STEVE CRISP/REUTERS/SCANPIX

Robert Kubica istub 2018 pärast kaheksa aasta pikkust pausi taas F1 GP-l vormelirooli. Prantslaste Canal+ telekanal väidab oma allikatele tuginedes, et poolakas on allkirjastanud Williamsi meeskonnaga tulevaks hooajaks lepingu, millega saab temast Lance Strolli kõrval tiimi teine piloot.

2011. aasta algul hobi korras rallit sõites ränga avarii üle elanud ning oma paremast käest tüki kaotanud Kubica uskumatu tagasitulekulugu F1 sarja sai alguse tänavu suvel. Poolakas sai vanade tutvuste kaudu võimaluse roolida Renault 2012. aasta masinat ja näitas nõnda head kiirust, et ühekordse testivõimaluse järel pakuti talle ka teist. Tagatipuks istutati ta hooajasisesel testil juba 2017. aasta vormelisse.

Kubica tee Renault’ga sai käidud, kui Prantsusmaa tiim otsustas enda ridadesse palgata hoopis senise Toro Rosso piloodi Carlos Sainzi. Poolaka korjas aga üles Felipe Massale asendust otsiv Williams ja mehele anti prooviks kätte 2014. aasta auto.

Endise Sauberi ja Renault’ piloodi rajal näidatuga jäädi Williamsis nõnda rahule, et pärast järgmise nädala Abu Dhabi GPd toimuvatel testidel pidi Kubica üheks päevaks saama enda roolida tuttuue vormeli. Ometi rääkis tiim sellestki testivõimalusest tinglikus kõneviisis ja Kubica palkamise uudise avaldamisest polnud juttugi. Nüüd väidab Canal+ aga, et tegelikult on tehing juba tehtud ja leping allkirjastatud.

Kubica senise F1-karjääri tipphetkeks on võit 2008. aasta Kanada GP-l. Poodiumile on 76 GP-stardiga piloot kerkinud 12 korral.

Williams lõpetab tänavuse hooaja ülitõenäoliselt MM-sarja viienda meeskonnana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles