Kanepi oma värskest raamatust: poleks osanud oodata, et nii hästi läheb! (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna esitleti Kaia Kanepi biograafiat «Reketiga tüdruk. Kaia Kanepi teekond Ameerika mägedel», kus Eesti tipptennisist räägib oma elust ja karjäärist. Tennisist tunnistas, et raamatu tegemise mõte oli tal pikka aega. «Ma arvan, et isegi aastaid. Tahtsin oma kogemustest rääkida.»

Kirjutamise protsess on olnud üsna pikk. Kalle Muuli sõnul sündis raamatu idee juba mitu aastat tagasi, kuid raamatut hakati kirjutama novembris-detsembris. Intervjuusid tehti Helen Sulega koos, raamatu teksti sõnastuse eest vastutab Muuli.

Kuidas Kanepi tulemusega rahul on? «Tulemus on ootamatu. Ma poleks osanud oodata, et nii hästi läheb,» sõnas Kanepi ja lisas, et on sama üllatunud ka oma tagasituleku edukuses. «Kindlasti ei osanud ma aasta tagasi ka oodata, et ma üldse mängida suudaks.»

Kas Kanepi mäng on tänu raamatule ka paremaks läinud? «See pole ainult tänu raamatule. Aga võimalik, et väike osa küll.»

Kas reaktsioon oli ehmatav pärast esimeste katkendite meedias avaldumist? «Olin Prantsusmaal võistlustel. Ma unustasin ära, et pressiteade läks. Tegin ühel päeval uudised lahti ning vaatasin pealkirjast, kuidas Kanepi treeneriga magas. Siis sain aru, et okei, ma enam meediat ei vaata. Ma pole väga kursis, millised artiklid on ilmunud. Ja samuti Facebooki kommentaare ei hakanud ma igaks juhuks lugema. Nüüd olen ma natuke rohkem vaadanud. Kuna kõik on maha rahunenud, siis ma olen juba rahulik.»

***

Eesti suurepärane tenniseaasta kroonitakse 21. novembril Saku Suurhallis, kui Eesti Meedia Tennis Cup matšis kohtuvad Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Tule ja ela harukordsele võistlusele kohapeal kaasa! Osta pilet Piletilevist!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles