Ogier andis tuleviku osas põneva veksli

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: Lavadinho/imago/PanoramiC

Viienda järjestikuse MM-tiitli kindlustanud Sebastien Ogier kergitas veidi saladuseloori, mida tema tulevik toob. Kui enne oli kartus, et prantslane lahkub tõenäoliselt Citroëni, siis selle võimaluse ta välistas, vahendab L'Equipe.

Prantslase jätkamise peamine küsimus M-Spordis on olnud mehe palganumber – meeskonna pealik Malcolm Wilson vajab selle tasumiseks suuremat tuge kas Fordi autotehaselt või peab meeskonnaga liituma mõni nimisponsor.

Nüüd teatas Ogier, et M-Spordis jätkamine pole küsimus. Pigem on arutlemise koht, kas ta ise enam sõita tahab.

«Tean, mida ma järgmisel aastal teen, aga lasen teil veidi enne otsuse väljakuulutamist oodata. Üks on kindel: kui jätkan rallikarjääri, siis teen seda M-Spordis,» teatas Ogier.

Ogier rääkis Walesi ralli järel, et kaalus tänavu suvel tõsiselt MM-sarjast lahkumist. Ta tunnistas, et hakkas elu teise pilguga vaatama, kui tema naine Andrea Kaiser sünnitas mullu suvel paari esiklapse Timi. Igapäevaselt Genfis elav Ogier on õppinud seetõttu perega koos veedetud aega veelgi enam hindama, ent süda tõmbab teda siiski jätkuvalt ralli poole.

«Naudin kodus naise ja poja seltsis veedetud aega väga. Aga kui sul on selja taga selline nädalavahetus... Ma küll ei võitnud seekord, aga rooli taga oli väga mõnus tunne. Ja meil on kõigi aegade kiireim WRC-auto. See on lihtsalt lõbus,» loetles Ogier rallisõidu plusse. «Mõtlen päris palju sellele, kuidas karjääri ja eraelu tasakaalus hoida, nii et ma ei langeta ühtegi otsust kergekäeliselt.»

***

16.–19. novembrini sõidetakse Austraalias MM-ralli viimane etapp. Ott Tänaku jaoks on seal kaalul MM-sarja üldarvestuse teine koht, vahe Hyundai piloodiga Thierry Neuville'iga on 14 punkti. Meeskondade arvestuses kindlustas võidu nii Ogier' kui Tänaku tööandja M-Sport.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles