Robert Täht peab langetama tähtsa otsuse: kas minna operatsioonile või mitte

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Täht naaseb väljakule tõenäoliselt uuel aastal.
Robert Täht naaseb väljakule tõenäoliselt uuel aastal. Foto: facebook.com/CuprumLubin

Eesti võrkpallikoondise põhijõu Robert Tähe hüppeliigesevigastus osutus arvatust tõsisemaks ning sel kalendriaastal teda suure tõenäosusega enam väljakul ei näe.

«Käisin Poola koondise arstile oma jalga näitamas. Ta ütles kohe, et tuleks operatsioonile minna. Nimelt polevat mu hüppeliiges juba ühe varasema vigastuse tõttu kuigi stabiilne ja võib seepärast ka tulevikus valu teha, kui operatsioonile mitte minna,» sõnas Täht täna Postimehele. 

Hetkel viibib 24-aastane nurgaründaja kodumaal, kus ta läbis doktor Madis Rahu valvsa pilgu all täiendavad uuringud.

«Rahu ütles, et tema arvates pole operatsioon hädavajalik. Saan temaga täna kokku ja otsustan seejärel, kas lähen operatsioonile või mitte,» lisas tavapärasest nukramal toonil kõnelenud Täht.

Tagasi oma koduklubi Lubini Cuprumi juurde lendab Täht esmaspäeval. Juhul, kui Võrust pärit mängija otsustab operatsiooni kasuks, ootab teda Poolas lõikus järgmisel kolmapäeval. 

«Operatsiooni korral ootab mind umbes kahe kuni kolme kuu pikkune mängupaus. Juhul kui ma seda teed ei lähe, saaksin loodetavasti umbes kuu aja pärast korralikult treenida. Tõsi, paranemise kiirust on taolisel puhul võimatu täpselt ennustada,» ütles Täht. «Tuleb mõelda, et isegi operatsiooni korral pole tegu kõige hullema variandiga, sest kogu hooaeg vahele ei jää. Tähtsamateks mängudeks olen igal juhul tagasi.»

Täht sai vigastada kaks ja pool nädalat tagasi peetud Poola liiga mängus Zawierciega, kui ta maandus pärast resultatiivset blokki õnnetult meeskonnakaaslase jalale. Esimesed kaks nädalat ei saanud Täht jala peale toetudagi, nüüd suudab ta vaikselt kõndida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles