Nagu vanadel aegadel - Kanter lõi Aleknat

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Neljapäeval Doha kuumuses treenides tõmbus Gerd Kanteril kubemelihas krampi. Massöör Indrek Tustit sundis aga häda taanduma ja aitas eestlase teemantliiga etapi võiduni.



Hooaja esimesel tõsisel kettaheitevõistlusel oli kõik nagu vanadel headel aegadel – võidu nimel mängisid suurt mängu Kanter ja Leedu vanameister Virgilijus Alekna. Enne viimast vooru juhtis leedulane, ent viimasena heitnud Kanter kõmmutas maailma hooaja tippmargi 67.49 ja noppis magusa võidu. Alekna tulemuseks jäi 65.92.

«Eks ma ole Aleknale ise ka viimaste heidetega kaotanud, seekord õnnestus mul võita,» sõnas Kanter. «Enne võistlust olime koos treeningulaagris ja meil oli teineteise vormist hea ülevaade. Tegelikult olime võrdses seisus – umbes 67 meetri vormis. Võib öelda, et suutsin sellest seisust rohkem välja võtta.»

Dohas polnud võistlustingimused kettaheitjate jaoks kaugeltki ideaalsed. Staadionil puhus küll vastutuul, kuid Kanteri hinnangul oli see liiga otse – kui ketas lendas veidike liiga kõrgele, langes see kohe kivina alla. «Esimesel katsel sain korraliku tulemuse alla, teine ja kolmas katse kukkusid aga 58 ja 62 meetri kanti. Enne viimast heidet oli seis selge, Alekna oli püütavas kauguses – tasus üritada. Tänu aastatega tekkinud kogemustele suutsin end kokku võtta.»

Võistluseelsel õhtul oli aga Kanteri seis üsna halb. Treeningu ajal tõmbus tema kubemelihas krampi ja pinge ei tahtnud kuidagi järele anda. Tustit pidi häda leevendamiseks kõvasti vaeva nägema. Eilse võistluse eel sooja tehes andis lihas taas tunda ja Kanter tõmbas haige koha elastiksidemega kinni.

«Esimese katse eel oli ebamugav tunne – väga halb olnuks siit naasta vigastusega,» tõdes Kanter. Kuid kõik läks hästi ja eestlane võib alustada koduteed hea tundega. «Usun, et võin rahul olla,» nentis ta.

Järgmised paar nädalat harjutab Kanter kodus. Järgmise võistluse teeb ta 28. mail Tartus kuldliiga etapil.

Eile sai kettaheite MMi A-normi täitmisega hakkama veel üks Eesti kettaheitja. Märt Israel heitis USAs Chula Vistas 65.95. «Kuigi Märt täna ühtegi väga head heidet otseselt ei teinud, on see ikkagi väga hea algus hooajale,» vahendas Eesti Kergejõustikuliit treener Vesteinn Hafsteinsoni sõnu.

«Pärast äsjalõppenud rasket treeningperioodi Märt lausa keeb energiast ja jõust ning usun, et ta on tegelikult suuteline heitma palju kaugemale.»

Kergejõustik

Teemantliiga etapp Dohas

Mehed Ketas: Gerd Kanter 67.49, Virgilijus Alekna (Leedu) 65.92, Frank Casanas (Hispaania) 64.22. Kuul: Dylan Armstrong (Kanada) 21.38. 400 m tj: Louis Vanzyl (LAV) 48,11. 800 m: Asbel Kiprop (Kenya) 1.44,74. Kolmik: Teddy Tamgho (Prantsusmaa) 17.49. Oda: Peter Frydrych (Tšehhi) 85.32. Kõrgus: Ioannou Kyriakos (Küpros) 2.33.  

Naised Kaugus: Funmi Jimoh (USA) 6.88, Maurren Higa Maggi (Brasiilia) 6.87, Anna Nazarova (Venemaa) 6.77. 100 m tj: Kellie Wells (USA) 12,58. 1500 m: Anna Mištšenko (Ukraina) 4.03,00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles