Karateka Mengel: tõmbasin end peaaegu pildituks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Mengel
Lauri Mengel Foto: Silver Gutmann

Kuigi treenerid ja mitmed lähedased soovitasid hiljuti põskkoopapõletikku põdenud karatekal Lauri Mengelil Euroopa meistrivõistlustest loobuda, otsustas raskekaalu valitsev Eesti meister siiski võistelda.



Ainsa eestlasena eile Zürichis alanud EMile sõitnud Mengel alistas üle 84 kg kaaluvate meeste seas esimeses kohtumises 4:0 Luksemburgi karateka Elmin Sabotici ja jõudis 16 parema sekka, kus pidi tunnistama slovakk Filip Presinski paremust.

«Võitsin Presinskit eelmise aasta EMi avaringis ja pidanuks ta ka nüüd alistama, sest olin temast parem, aga väsisin lihtsalt ära,» tunnistas 26-aastane Mengel. «Mõlemas matšis oli võhmaga väga suuri probleeme, põhimõtteliselt poole matši pealt oli n-ö kops koos, ammu pole nii hull tunne olnud.»

Mengel pidi põskkoopapõletiku tõttu kolm nädalat treeningutelt eemal olema ja läbima ka antibiootikumikuuri, mis organismi kõvasti kurnas. «Võhma polnud, aga kõik muu oli okei, näiteks psühholoogiliselt tundsin ennast väga hästi,» sõnas Mengel.

«Ma ei pabistanud kaotusseisu jäädes, vaid võtsin rahulikult, kuigi pulss oli laes ja laktaat peksis, nii et oksemaitse oli suus. Kui viimase matši järel matilt ära tulin, oleksin peaaegu pikali kukkunud. Pingutasin, palju jõudsin, aga teravus kaob ikka ära, kui võhma pole.»

17-aastaselt Euroopa noorte meistriks tulnud Mengel avaldas, et hakkas vahepeal isegi kahtlema, kas ikka tasub EMile sõita. «Kui oleksin mõistust kuulanud, polnuks mõtet tulla, sest selliste terviseprobleemide järel pole kellestki võistlejat,» mõtiskles ta.

«Aga ma ei kahetse. Vaatamata sellele, et tõmbasin ennast peaaegu pildituks, jäi hea tunne sisse – võinuksin vabalt veerandfinaali saada. Minu kaal on selline, kus kõik suured mehed, aga ma olen natuke kergem ning kui saan veel kogemust ja teravust juurde, on kõik võimalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles