FIFA ei tunnista Romelu Lukaku väravarekordit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgia koondise ründaja Romelu Lukaku.
Belgia koondise ründaja Romelu Lukaku. Foto: Geert Vanden Wijngaert/AP/Scanpix

Kuigi Belgia jalgpalliliidu teatel tõusis Romelu Lukaku teisipäeval Jaapani vastu löödud väravaga koondise kõigi aegade suurimaks väravakütiks, siis rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) seisukoha järgi on ründajal rekordini veel minna.

Lukaku värav Jaapani vastu oli tema 31. koondise särgis löödud tabamus, mis on ühe võrra rohkem kui senistel rekordiomanikel (Bernard Voorhoof ja Paul van Himstile). Ometi ei tunnusta FIFA Lukakut Punaste Kuradite (Belgia koondise hüüdnimi – toim) suurima väravakütina.

Põhjuseks 2014. aasta 26. mail peetud mäng Luksemburgiga, mille Belgia koondis 5:1 võitis ja kus Lukaku lõi kolm väravat. Tulemus ei läinud ametlikult arvesse, sest Belgia koondis tegi selles mängus seitse vahetust, kuigi jalgpallireeglites on maksimaalse vahetuste arvuna sätestatud kuus. Seega ei kantud annaalidesse ei Lukaku kaabutrikki ega noore Adnan Januzaj koondisedebüüti.

Ametlikult on Lukaku arvel seega 28 koondiseväravat. Arvatavasti võtab Manchester Unitedi ründetuus nimetatud rekordi peagi enda nimele. Võib-olla juba märtsis, mil Venemaal peetavaks MM-finaalturniiriks valmistuv Belgia koondis peab järgmised kaks treeningmängu.

Romelu Lukaku värav Jaapani koondise vastu:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles