Klavan ja Lindpere palkavad uueks peatreeneriks endise FC Flora juhendaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora peatreener Argo Arbeiter.
FC Flora peatreener Argo Arbeiter. Foto: Alar Truu / Õhtuleht

Lõppenud hooajal jalgpalli esiliigas teisel kohal platseerunud ja uueks hooajaks Premium liigasse tõusnud JK Tallinna Kalev teatas, et lõpetas koostöö peatreener Marko Pärnpuuga. Esindusmeeskonna uueks juhendajaks saab Postimehe andmetel endine FC Flora juhendaja Argo Arbeiter.

Pikalt FC Levadia duubelrivistusega töötanud Arbeiter juhendas FC Florat 2016. aasta hooaja teisel poolel. Norbert Hurdalt kriisis olnud meeskonna üle võtnud Arbeiter tõstis Flora küll tagasi tiitliheitlusesse, ent lõpuks rahulduti siiski neljanda kohaga. Flora Arbeiteriga lepingut ei pikendanud, vaid palkas hollandlase Arno Pijpersi, kellega tuldi tänavu Eesti meistriks.

Arbeiter liitus lõppenud hooaja eel Tallinna JK Kaleviga (omanik ja president Ragnar Klavan, spordidirektor Joel Lindpere), kus töötas seni klubi noortetöö arenguspetsialistina, ning asub nüüd peatreeneri ametisse. Arbeiter ütles Postimehele, et ei saa enda töökohaga seotut hetkel mitte mingil moel kommenteerida.

Lindpere ütles Postimehele, et uue peatreeneri nime avaldatakse reedel. Klubi Facebooki-lehel lisas ta: «Kuna meil on kindel nägemus ja visioon, mille järgi töötame, siis sportlikus mõttes oli see vajalik otsus. Meie klubi areneb ning tõustes meistriliigasse oli vaja samm edasi teha. Marko on suurepärane inimene ning me täname Markot tehtud töö eest ja soovime talle edu ja tuult tiibadesse uutel väljakutsetel.»

Marko Pärnpuu: klubi otsus polnud ootamatu

Pärnpuu juhendas Tallinna Kalevi esindusmeeskonda hooaegadel 2015-2017. Postimehele kommenteeris Pärnpuu oma lahkumist nii: «Mõnes mõttes on mul lahkuda kahju, aga teistpidi võttes - kui klubi oli otsuse teinud, olnuks ju keeruline jätkata, teades, et ma pole esimene valik. Lahkuda on kahju ja olen natuke pettunud, aga jalgpallitreenerite elu ongi selline, et neid vahetatakse.»

Pärnpuu sõnul ei tulnud Kalevi otsus tema jaoks üllatusena. «Eesti jalgpalliringkond on väike ja säärasele asjade käigule viitavad jutud olid liikvel juba mõnda aega. Klubi otsus ei olnud minu jaoks välk selgest taevast. Lahkumine Kaleviga oli väga viisakas ja igati korrektne - kui edaspidi Joeli või Ragnarit kohtan, siis surun kätt ja ajame juttu.»

Kuidas treenerikarjäär jätkub, Pärnpuu hetkel öelda ei oska. «Kui üks uks sulgub, siis reeglina kuskil mujal mõni teine avaneb. Minu plaanide kohta on mitmest kohast uuritud, aga midagi konkreetset pakutud mitte,» lausus Kaleviga lõppenud hooajal esiliigas teise koha saavutanud Pärnpuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles