Kommentaar: Team Haanja piinlik jonn (18)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui kõik jonnivad, polegi kedagi starti saata.
Kui kõik jonnivad, polegi kedagi starti saata. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Murdmaasuusatamise MK-hooaja esimese etapini on jäänud nädal, ent suusaradade asemel lüüakse aina tulisemalt lahinguid kabinettides. Nii ongi see paraku kippunud olema pärast 2015. aasta suve, kui Eesti Suusaliidus toimus võimuvahetus ja seni murdmaa poole kiiva olnud alaliidust sai tasakaalustatud organisatsioon.

Enamik Eesti juhtivaid murdmaasuusatajaid moodustasid seepeale eratiimi Team Haanja, mis on proovinud end igal võimalikul moel suusaliidule vastandada. Kõik see tipnes tänavu suvel katsega maha võtta suusaliidu president Andreas Laanet ja asendada ta Martin Kruusiga, kes proovis alaliidu üldkogu veenda enda poolt hääletama, öeldes: «Olen rääkinud Mati Alaveri ja Toomas Annusega ning nad ütlesid mulle, et kui alaliidus võim vahetub, siis tagavad nad kodurahu.»

Sellega andis Kruus üldkogul avaliku kinnituse sellele, mida Eesti suusaeluga põhjalikumalt kursis olnud inimesed niikuinii teadsid – umbusaldushääletuse põhjus polnud erinevalt seda nõudnud suusaliidu 18 liikmesklubi ametlikust versioonist rahulolematus alaliidu töö tehniliste nüanssidega, vaid Alaveri ja Annuse soov lahti saada alaliidu praegustest juhtidest.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles