Ametlik: dopingupatune Eesti ujuja jäi enda rekorditest ilma

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujumine.
Ujumine. Foto: PantherMedia / Scanpix / Benis Arapovic

Eesti Ujumisliidu juhatus võttis eelmisel nädalal vastu otsuse, mis jätab Eesti meistrivõistlustel positiivse dopinguproovi andnud Veronika Olemi ilma kõikidest Eesti rekorditest, mis ta on ujunud alates selle aasta 1. märtsist. 

Olem jääb ilma 100 ja 200 meetri seliliujumise Eesti juunioride rekorditest ning ka 4x100 meetri kombineeritud rahvusrekordist, vahendab Priit Aaviku Ujumisblogi.

18. juunil positiivse dopinguproovi andnud Olem parandas paari kuu jooksul neljal korral Eesti juunioride tippmarki. Rekordi 100 m seliliujumises saab enda nimele tagasi Sigrid Sepp (1.03,94) ning poole pikemal distantsil on rekordiomanikuks nüüdsest Aleksa Gold (2.17,02). Piiga oli ka Baltimaade meistrivõistlustel osaline 4x100 m kombineeritud Eesti rekordi püstitamisel, mis leidis aset 1. aprillil.

Ta ujus avavahetust ehk selili, lisaks temale kuulusid võistkonda veel Maria Romanjuk, Margaret Markvardt ja Kertu Ly Alnek. See Eesti rekord läheb nüüd kustutamisele ning rekordiomanikeks nüüd 2016 aastal tippmargi ujunud teatenelik Kätlin Sepp, Romanjuk, Markvardt ja Alnek.

Kusjuures tühistamisele lähevad üheksa võistluse tulemused, mis Olem tegi alates 1. märtsist kuni hetkeni tema positiivne dopinguproov ilmsiks tuli. Mõistagi jääb Ujumisklubi Aktiivi ujuja ilma ka Euroopa juunioride meistrivõistlustel saavutatud kahest poolfinaalikohast, mille ta ujus peale dopinguproovi andmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles