Hull lahing Euroliigas: suure edu maha mänginud Fenerbahce alistas lisaaja viimasel sekundil CSKA

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Vesely tõi mängu parimana 30 punkti.
Jan Vesely tõi mängu parimana 30 punkti. Foto: Alexey Filippov/Sputnik/Scanpix

Istanbuli Fenerbahcel ei piisanud korvpalli Euroliigas Moskvas sealse CSKA alistamiseks 40 mänguminutist. Võit saavutati lisaaja lõpusekundi korvist lõpuks 95:93.

Külalised Türgist alustasid mängu aktiivsemalt ning haarasid avaveerandi keskel juhtohjad. Kümme minutit hiljem oli CSKA juba tõeliselt plindris, sest tabloolt vaatas vastu 21:39 kaotusseis. Vaikselt võeti end aga kokku: vaheajale mindi viiepunktilises mahajäämuses ning kolmanda veerandi lõpuks oli kahe silmaga peal juba kodumeeskond.

Viimast korda juhtis CSKA normaalajal mängu veel 15 sekundit enne lõpusireeni, kui Sergio Rodrigues realiseeris kolmepunktilisest kaotusseisust 3+1 rünnaku. Järgnes aga viga türklaste vastu ja vabaviskejoonele läks seni eksimatult visanud Brad Wanamaker. Esimene vise lendas sisse, teine enam mitte. CSKA sai viimase rünnaku õiguse, aga Kyle Hinesi vise ei tabanud – 83:83 ning ees ootas lisaaeg.

Viie üleminuti alustuseks viis Hines küll korraks CSKA taas juhtima, kuid sellega nende jaks piirduski. Külalised võtsid sisse viiesilmalise edu, lubasid venelased veel 93:93 viigini, kuid viimane rünnak jäi neile. Wanamaker viskas kolmepunktiürituse mööda, ent Nicolo Melli napsas ründelaua ja upitas palli 0,2 sekundit enne mänguaja lõppu korvi.

Üleplatsimehena tõi Jan Vesely Fenerbahce eest 30 punkti. Jason Thompson assisteeris 19 silma ja 12 lauapalliga, Kostas Sloukas tõi 16 punkti. Kaotajate resultatiivseim oli Nando De Colo 25 silmaga.

CSKA-le oli tegu hooaja teise kaotusega kuue võidu kõrvale, kuid sellegipoolest jätkatakse liigas liidrina. Tiitlikaitsja Fenerbahce sai kirja viienda võidu, millest piisab praeguse seisuga neljandaks kohaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles