Tulevased tennisetähed: tahaks ise Kaia ja Anetti asemel olla!

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui kümme aastat tagasi tekkis Eesti suusastaaride lahkudes tühimik, mida uus põlvkond täielmääral täita ei suutnud, siis tennises ei tundu nii minevat. Noored tennisetüdrukud on indu täis ning ihkavad Anett Kontaveidi ja Kaia Kanepi kombel tennisemaailma tippu ronida.

Kümme aastat tagasi, kui Anett Kontaveit oli 11-aastane, mängis Kaia Kanepi juba WTA turniiridel. Vaevalt oskas Kanepi siis ette näha, et kümne aasta pärast just Kontaveit kõige tugevamaks eestlasest vastaseks osutub.

Neljapäeva õhtupoolikul oli Audentese Tennisehallis kuulda, kuidas treenerid noortelt tennisistidelt maksimumi nõuavad. «Mõned võtavad veel eratrenne tehnika parandamiseks ja siis tulevad minu juurde edasi rühmatrenni vatti saama,» ütles Evald Kree Spordimaailma tennisetreener Aita Põldma. 

Noored tennisistid Victoria Mändma, Anna Maria Tottrup, Nora Leinus, Andrea Roots ütlesid, et teavad, kuidas tippu jõuda. «Tuleb kõvasti tööd teha ja ise peab kõvasti tahtma,» ütles kuni 12-aastaste tüdrukute edetabelis hetkel kuuendat kohta hoidev Tottrup. 

Treener Aita Põldma sõnul oleneb väga palju treeningrupi «aurast». «Eks see ole nii, et alustad paljudega ja siis pudenevad mõned ära, aga kui üldine meelestatus on hea, siis võib mõni sealt kuhugi jõuda ka,» ütles ta. 

Mändma, Tottrup, Leinus ja Roots kinnitasid, et on mõelnud ka ise professionaalse tennisisti karjääri peale. "Tahaks ikka kunagi olla nende asemel. See on nii lahe, kuidas nad nii kõvasti löövad ja autogramme annavad," põhjendas Tottrup.

Tüdrukud uskusid, et teisipäevane matš Kaia Kanepi ja Anett Kontaveidi vahel tuleb väga tasavägine. «Raudselt kolmes setis,» arvas omavanuste edetabeli viies Victoria Mändma.

«Anetti tugevusteks on tugevad löögid ja serv. Kaial on ka hästi tugev serv ja ta iseloom on ka väga hea,» lisas Anna Maria Tottrup.

Küsimusele, et kellele tüdrukud pöialt hoiavad, vastasid kõik kindlalt, et Anettile. «Ta on meile trenne andnud ja meie klubist,» põhjendasid nad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles