Intervjuu. Alar Varrak: meid valdas tunne, et oleme tänases mängus favoriidid

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isaiah Briscoe'd (vasakul) Alar Varrak tänases kaotuses ei süüdista.
Isaiah Briscoe'd (vasakul) Alar Varrak tänases kaotuses ei süüdista. Foto: vtb-league.com

Kalev/Cramo tegi täna VTB Ühisliigas hooaja halvima mängu, kaotades mannetu esitusega võõrsil Nižni Novgorodile 85:103. Postimees võttis matši järel ühendust meeskonna peatreeneri Alar Varrakuga, et kaotuse põhjustes selgusele jõuda.

Alar, esmalt, Kalev andis mängu ära juba esimeste minutitega. Vastased tulid väljakule selgelt energilisemalt, tegid vahe sisse ja meid enam löögiulatusse ei lasknudki. Miks nii läks?

Jah, vabandusi on mõttetu otsida täna. Nižni tegi suurepärase ja meie kohutava alguse. Nii oli.

Nižni viskeprotsent oli täna esmaklassiline, aga selle tingis paljuski tõsiasi, et me lasime nad sisuliselt igal rünnakul vabalt viskele. Millest niivõrd kehv mängu algus ikkagi põhjustatud võis olla?

Nõustun, lasime neid liiga lihtsalt viskele. On selge, et Nižni oli täna paremini mänguks valmis nii taktikaliselt kui emotsionaalselt. Nad võitlesid. Nižni mängis näiteks korvi all kahe loomu poolest number nelja positsioonil tegutseva hea viskajaga. Arvasin, et nad võivad küll rünnakul sedasi meie pikkade vastu, kes on selgelt jõulisemad, peale jääda, kuid lootsin samas, et teisel pool väljakut on jälle meil eelis. Aga nende pikad olid meie omadest täna paremad nii rünnakul kui kaitses.

Sa nendid, et Nižni Novgorod on täna Kalevist lihtsalt parem meeskond?

Täna olid nad, jah, meist paremad igas elemendis. Neil õnnestus kõik ja meil mitte midagi. Aga üleüldiselt liigitaks ma nad jätkuvalt ühte patta Kaleviga.

Sa ütlesid, et võõrustajad olid ka emotsionaalselt meist paremini mänguks valmis. Minu jaoks oli suur üllatus, kuivõrd ilmetult Kalev mängu alustas. Eeldasin, et pärast ilusat võitu Astana üle liiguvad mehed hoopis energilisemalt väljakul ringi.

(Mõtlikult.) Ma pigem arvangi, et me olimegi liiga enesekindlad enne mängu. Meid valdas tunne, et oleme tänases mängus favoriidid... Aga siin võibki heietama jääda. Kaotuses olid täna süüdi kõik – nii treenerid kui mängijad.

Isaiah Briscoe nime taga on statistikas küll 29 punkti, ent tegelikult ei teinud ka tema täna kuigi head mängu. Kaitses oli ta kohati ülikehv ja rünnakul võttis vastu üsna palju halbu otsuseid.

Selle väitega ma kindlasti ei nõustu, et ta kaitses ülikehva oli või on. Individuaalses kaitsemängus on ta Kalevi üks paremaid, aga meeskondlikult pole ta täna veel kaaslastega ühel lainel. Ta jääb kaitses mängijate vahetusega hetke hiljaks ja sellest piisab, et vastased korvi saaks. Rünnakul andsingi ma täna talle ülesande palju enda peale võtta, sest nägin, et mitte kuskilt mujalt punkte ei tulnud. Kui arvestada, palju ta ise ette võttis, saab talle andestada ka mõned üksikud rumalad lahendused.

Briscoe on Kalevis nüüd kaks nädalat olnud. Pärast Astana mängu avaldasid kahtlust, kas temas piisavalt töötahet on. Kas oled nüüd selgusele jõudnud, milline ta inimesena on?

Ma pean ausalt öeldes sõnad tagasi võtma. Minu kartused (Briscoe kehvast tööeetikast) pole õnneks osutunud tõeks. Siiani on ta jätnud selles osas hea mulje. Ma ei taha siiski midagi ära sõnuda, sest meil on pikk tee veel minna.

Mis koondisepausi ajal Kalevit ees ootab? Tugevam jõutsükkel?

Kindlasti teeme tavapärasest rohkem jõudu, aga jõutsükliks ma seda ei nimetaks. Thomas van der Mars ja eestlased lähevad juba homme koondise juurde, kuigi, nagu aru sain, paneb Tiit Sokk lõpliku koosseisu paika pärast tänast mängu, ning teised jäävad meeskonna juurde. Aga esmalt saavad nad paar puhkepäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles