Aastalõputurniiri võitnud Dimitrov pühendas võidu poplauljatarist tüdruksõbratarile

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov Foto: TONY O'BRIEN/Action Images via Reuters

Meeste tennise aastalõputurniiri võitis Bulgaaria tennisist Grigor Dimitrov, kes alistas belglase David Goffini 7:5, 4:6, 6:3. Dimitrovist sai 19 aasta järel esimene meestennisist, kes suutnud finaalturniiri võita oma debüüdil.

Ühtlasi on Dimitrov ainus tennisist, kes ei kaotanud aastalõputurniiril ühtegi kohtumist. Alagrupiturniiril alistas Dimitrov Goffini kahesetilises mängus 0:6, 2:6. Kumbki tennisist pole seejuures kunagi võitnud suure slämmi turniiri. 

«Siin mängimine oli suur au. See oli minu elu üks parimaid nädalaid. David on võrratu mees, jätame tennise kõrvale. Olen väga uhke, et tema vastu finaalis mängida sain,» kiitis Dimitrov konkurenti, aga pühendas oma võidu poplauljatarist tüdruksõbrale Nicole Scherzingerile. «Ta mängis minu võidus suurt rolli. Võlgnen talle nende nädalate eest palju. Siin oli võrratu mängida!»  

Võit tõstab 26-aastase bulgaarlase maailma edetabelis esimest korda esikolmikusse. Esireketina jätkab Rafael Nadal, tema järel šveitslane Roger Federer. 

***

Eesti suurepärane tenniseaasta kroonitakse 21. novembril Saku Suurhallis, kui Eesti Meedia Tennis Cup matšis kohtuvad Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Auhinnafond on 80 000 eurot – 50 000 võitjale ja 30 000 kaotajale. Tule ja ela harukordsele võistlusele kohapeal kaasa! Osta pilet Piletilevist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles