Aastale kuldse punkti pannud soomlane teenis hooajaga miljon eurot

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Kontinen (paremal) ja John Peers võitsid teist aastat järjest ATP aastalõputurniiri.
Henri Kontinen (paremal) ja John Peers võitsid teist aastat järjest ATP aastalõputurniiri. Foto: TOBY MELVILLE/Reuters/Scanpix

Soomlasest paarismängutäht Henri Kontinen võidutses koos paarilise John Peersiga Londonis peetud aastalõputurniiril ja sai selle eest tasuks tšeki 80 000 eurole. Sama summa potsatas mõistagi ka Peersi pangakontole.

MTV Sport arvutas kokku, et Kontinen on lõppeva hooajaga teeninud auhinnarahadena 984 000 eurot. Koos Peersiga on löömatuks jäädud viiel turniiril, sealhulgas Austraalia lahtistel ja Shanghai Masters-turniiril. Londonis alistati finaalis kindlalt esimese asetusega Poola-Brasiilia paar Lukasz Kubot – Marcelo Melo ja kaitsti nii mullust esikohta.

27-aastane Kontinen, kes elab maksudele viidates Tallinnas, tõusis suurde pilti mullu, kui võitis koos Heather Watsoniga Wimbledoni turniiril segapaarismängu. Neli aastat tagasi põlvevigastuse tõttu üksikmängu asemel paarismängule keskenduda otsustanud Kontinen tegi lõppeval aastal Soome tenniseajalugu, kui tõusis läbi aegade esimese soomlasest tennisistina maailma esinumbriks.

***

Eesti suurepärane tenniseaasta kroonitakse 21. novembril Saku Suurhallis, kui Eesti Meedia Tennis Cup matšis kohtuvad Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi. Auhinnafond on 80 000 eurot – 50 000 võitjale ja 30 000 kaotajale. Tule ja ela harukordsele võistlusele kohapeal kaasa! Osta pilet Piletilevist!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles