Video: jaapanlane pääses peadpööritavast kukkumisest verise nina ja luumurruga

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daiki Ito kukkus Wislas peetud suusahüpete MK-etapil valusalt.
Daiki Ito kukkus Wislas peetud suusahüpete MK-etapil valusalt. Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP/Scanpix

Poolas Wislas peetud suusahüppevõistlustel juhtus õnnelik õnnetus jaapanlase Daiki Itoga, kes pääses raskest kukkumisest suuremate vigastusteta.

Avavooru järel 18. kohal olnud Ito tegi teises voorus 126-meetrise hüppe, kuid vahetult pärast maandumist tuli tema parema suusa klamber lahti ja Ito kukkus valusalt. Maandumisnõlvale lebama jäänud jaapanlane suutis küll ise püsti tõusta ja viidi kiirelt arstide hoole alla, kus tal tuvastati rangluumurd. Õnnetusel võinuks olla aga palju hullemad tagajärjed, sest jaapanlane lõi kukkudes tugevasti pea ära – õnneks tegi kiiver oma tööd hästi.

Võistluse võitis Ito kaasmaalane Junshiro Kobayashi, teise koha sai kodupubliku lemmik Kamil Stoch ja kolmandana tõusis poodiumile austerlane Stefan Kraft. Kuna võistlusel kukuti palju, kerkis üles ka küsimus, kas korraldajad on ikka maandumisnõlva korralikult ette valmistanud. Poola kõigi aegade kuulsaim suusahüppaja Adam Malysz sõnas seepeale, et süüdi on pigem sportlased ise, kes pole kunstlumele maandumisel piisavalt osavad.

Foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP/Scanpix
Foto: ALIK KEPLICZ/AP/Scanpix
Foto: Foto Olimpik/Foto Olimpik/Sipa USA/Scanpix
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles