Inglismaa klubi vallandas püsimajäämise spetsialistina tuntud peatreeneri

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Pulis.
Tony Pulis. Foto: Lee Smith/REUTERS/Scanpix

Tony Pulist tuntakse jalgpalli Inglismaa kõrgliigas kui teflonmeest. Ükski tema juhendatud klubi pole iialgi kõrgliigast välja langenud ja pärast tänast uudist võib kindel olla, et nii ei juhtu ka West Bromwich Albioniga.

Seda küll mitte seetõttu, et West Brom oleks juba liigasse püsimajäämise taganud, vaid põhjusel, et klubi otsustas Pulisega töölepingu lõpetada. Liigatabelis asutakse väljalangemistsoonist vaid punkti jagu kõrgemal ning viimasest kümnest mängust pole võidetud ainsatki.

Seejuures alustati hooaega väga hästi, kui kolm esimest mängu võideti, ent pärast seda, kui 22. augustil alistati liigakarika kohtumises Accrington Stanley, on seitse mängu kaotatud ja kolmes viiki lepitud. Pulise kohustused võtab ajutiselt üle senine abitreener Gary Megson.

59-aastane Pulis asus West Bromi peatreenerina tööle 2015. aasta jaanuaris ning tüüris meeskonna 17. tabelirealt kevadeks turvalisele 13. kohale. Aasta hiljem saadi 14. koht ja tänavu mais lõpetati hooaeg koguni 10. kohal. Kaitsva stiili poolest tuntud Pulis on tänavu aga taktikaga ise näppu lõiganud, sest koduväljakul on viimase kaheksa (!) kuu jooksul võidetud vaid üks liigamäng ning 12 liigamänguga on löödud vaid üheksa väravat.

Pulis on viies peatreener, kes sel hooajal Premier League'is sule sappa saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles