Äraspidine Istanbul: Klavan ja Liverpool mängisid Meistrite liigas kolmeväravalise edu maha

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liverpool-Sevilla, Ragnar Klavan võitleb palli pärast kaks väravat löönud Wissam Ben Yedderiga.
Liverpool-Sevilla, Ragnar Klavan võitleb palli pärast kaks väravat löönud Wissam Ben Yedderiga. Foto: CRISTINA QUICLER/AFP/Scanpix

Ragnar Klavani tööandja Liverpool tegi Meistrite liiga E-alagrupis Ramon Sanchez Pizjuani nimelisel staadionil ülimalt haaravas mängus 3:3 viigi Sevillaga ja püsib küll voor enne alagrupiturniiri lõppu esikohal, ent andis lisaminutitel grupivõidu käest. Võõrsil asuti poole tunniga 3:0 juhtima, kui kaks korda oli täpne Roberto Firmino ja korra Sadio Mane. Sevilla ärkas aga teisel poolajal ning vähendas Wissam Ben Yedderi tabamustest 60. minutiks kaotusseisu üheväravaliseks. Näis, et Liverpool peab siiski lõpuni vastu, kuid lisaminutitel teenis Sevilla nurgalöögi ning Guido Pizarro saatis palli väravasse. Klavan viibis platsil kõik 90 minutit. Grupi võit on siiski jätkuvalt Liverpooli enda kätes, selleks tuleb viimases voorus alistada koduväljakul Moskva Spartak.

Kui Liverpoolil jäi edasipääs täna tagamata, siis sellega sai hakkama Besiktas, kellele piisas viigist Porto vastu. Seni püsinud teoreetilise võimaluse kahe parema hulka minetas ka mõõnas olev Saksamaa tippklubi Dortmundi Borussia. Enne kolmapäevaseid mänge ja neile järgnevat viimast mängudevooru on edasipääsu lisaks Besiktasile juba taganud Manchestert City, Donetski Šahtar, Tottenham, Madridi Real, PSG ja Bayern.

Kõik tulemused:

E-grupp

Sevilla - Liverpool 3:3 (51., 61. pen Ben Yedder, 90.+3. Pizarro - 2., 30. Firmino, 22. Mane)

Spartak - Maribor 1:1 (82. Ze Luis - 90.+2. Mešanovic)

Tabeliseis: 1. Liverpool 8 p, 2. Sevilla 7 p, 3. Spartak 6 p, 4. Maribor 2 p

F-grupp

Manchester City - Feyenoord 1:0 (88. Sterling)

Napoli - Donetski Šahtar 3:0 (56. Insigne, 81. Zielinski, 83. Mertens)

Tabeliseis: 1. Man City 12 p, 2. Šahtar 9 p, 3. Napoli 3 p, 4. Feyenoord 0 p

G-grupp

Besiktas - Porto 1:1 (41. Talisca - 29. Felipe)

Monaco - Leipzig 1:4 (43. Falcao - 6. ov Jemerson, 9., 31. pen Werner, 45. Keita)

Tabeliseis: 1. Besiktas 11 p, 2. Porto 7 p, 3. RB Leipzig 4 p, Monaco 2 p

H-grupp

Apoel - Madridi Real 0:6 (23. Modric, 39., 45.+1. Benzema, 41. Nacho, 49., 54. Ronaldo)

Dortmundi Borussia - Tottenham Hotspur 1:2 (31. Aubameyang - 49. Kane, 76. Son)

Tabeliseis: 1. Tottenham 10 p, 2. Real 7 p, 3. Dortmund 2 p, 4. Apoel 2 p

ENNE KOHTUMIST: 

Päev enne mängu astub Meistrite liiga reeglite kohaselt pressikonverentsil lisaks peatreenerile ajakirjanike ette ka üks jalgpallur. Liverpool usaldas selle ülesande Klavanile.

Eesti koondise kaptenilt uuriti Liverpooli viimase aja heade esituste ja tema rolli kohta neis mängudes. Nimelt on Liverpool pärast Klavani põhikoosseisu tõusmist võitnud neli mängu järjest väravate vahega 13:1. Eestlane keeldus siiski aupaistet vastu võtmast ja laotas selle kaaslaste kohale.

«Maksab ikkagi terve meeskonna püüdlus. Kõik püüavad kaitses rohkem. Oleme paremad nii taktikaliselt, aga ka üldine hoiak on etem. Meil on fookus hästi paigas – tahame palli enda valdusse saada ja rünnakule asuda. Meie meelsus väljakul on viimastes mängudes olnud väga võitluslik,» sõnas Klavan.

Võit Sevilla vastu tagaks nelja mänguga kaheksa punkti kogunud Liverpoolile koha 16 parema seas. Klavan on senise karjääri jooksul Hispaania jalgpalliga päris palju kokku puutunud, nii eurosarjade raames (2012 mängis ta AZi ridades Valencia ning 2015 Augsburgi mängijana Bilbao Athletici vastu) kui ka rahvuskoondises.

«Iga klubi on natuke erinev, aga Hispaania meeskonnad on alati tehniliselt meisterlikud. See kehtib ka Sevilla kohta – seal on palju häid jalgpallureid. Aga nii need asjad Meistrite liigas käivadki,» lausus Klavan. Ta ei pea aga mängu Hispaania võistkonnaga tavapärasest oluliselt suuremaks väljakutseks. «Inglismaa kõrgliigas leidub samuti erineva lähenemisega meeskondi. Tõsi, enamik pole küll Hispaania klubide sarnased, aga näiteks Manchester City mängib praegu väga ilusat jalgpalli. Hispaania jalgpall on unikaalne, mistõttu on ka nende koondis üks maailma parimaid. Hispaanias armastatakse palli omada ja kõigil meestel jagub kvaliteeti sellega midagi ette võtta.»

Peatreener Jürgen Klopp ootab keerulist lahingut: «Alagrupi lõppfaasis jõuavad kätte kaalukaimad mängud. Sevilla on väga kogenud meeskond ja mängib head jalgpalli. Täpselt nii, nagu Meistrite liigale kohane. Kõige tähtsam on muidugi tulemus, aga meisterlik esitus annab järgmisteks mängudeks hea tunde. On tõsi, et meie esitused on viimasel ajal paranenud, aga teisipäeval ootab meid uus eksam.»

E-alagrupp, kuhu kuuluvad peale Liverpooli ja Sevilla ka Moskva Spartak ja Maribor, on neljast täna platsile tulevast pingelisim.

INFOKAST

Meistrite liiga tänased mängud

E-alagrupp: Moskva Spartak – Maribor (19.00), Sevilla – Liverpool (YLE2, VSB).

Tabeliseis: Liverpool 8, Sevilla 7, Spartak 5, Maribor 1.

F-alagrupp: Manchester City – Rotterdami Feyenoord, Napoli – Donetski Šahtar.

Tabeliseis: Man City 12, Šahtar 9, Napoli 3, Feyenoord 0.

G-alagrupp: Istanbuli Besiktas – FC porto (19.00, VSB), Monaco – RB Leipzig.

Tabeliseis: Besiktas 10, Porto 6, Leipzig 4, Monaco 2.

H-alagrupp: Nicosia Apoel – Madridi Real, Dortmundi Borussia – Tottenham Hotspur (TV6).

Tabeliseis: Tottenham 10, Real 7, Borussai 2, Apoel 2.

Kõik mängud algavad 21.45, kui pole märgitud teisiti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles