Abitreener Visnapuu: Iisraelil pole meie ees selget pikkuse ülekaalu

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Visnapuu osales esmaspäevasel koondise treeningul ka ise viskevõistluses, moodustades paari Martin Paasojaga.
Indrek Visnapuu osales esmaspäevasel koondise treeningul ka ise viskevõistluses, moodustades paari Martin Paasojaga. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondise uus abitreener Indrek Visnapuu sai kohe esimese mänguga kõva pähkli pureda.

Tiit Soku juhendatav koondis lendab täna Tel Avivi, kus reedel minnakse MM-valiksarja esimeses alagrupimängus vastamisi Iisraeliga. Vastasmeeskondade skautimise eest vastutava Visnapuu ülesande teeb keeruliseks tõsiasi, et esimest korda mängitakse koondisemängud klubihooaja keskel ning vastaste lõplik koosseis selgub ilmselt alles päev enne mängu.

«Hetkel on internetist võimalik leida kaks Iisraeli koondise esialgset nimekirja: esimeses on 24 ja teises 14 meest,» selgitab Visnapuu, kes peab igaks juhuks endale selgeks tegema kõigi esialgsesse nimekirja kuulunud mängijate tugevused ja nõrkused. «Kui üldiselt teeb abitreener eeltöö ära meeskonna kohta, siis seekord tuleb mul skautida personaalselt igat mängijat, kellest lõpuks moodustub meeskond.» Olukorda ei tee lihtsamaks ka tõsiasi, et Iisraeli koondislased on ühtlaselt ära jaotunud kohaliku liiga 11 meeskonna peale ning vaid üks mängib välismaal.

Meie ülehomne vastane läheb valikturniirile vastu uue peatreeneri Oded Katashiga, kes tüüris suvel Iisraeli kuni 20-aastaste koondise Euroopa meistrivõistlustel hõbedale. Et mitu meestekoondise põhiliiget on hiljuti rahvusmeeskonda esindamast loobunud, kaasab Katash võistkonda ilmselt nii mõnegi särava noortekoondislase. «Mingid asjad lähevad puhtalt aimamise peale,» ütleb 41-aastane Visnapuu, kes toodi koondisse oma kohast loobunud Alar Varraku asemele. «Näiteks millise taktikaga nad mängida võiksid ning millistel positsioonidel mängijaid kasutada.»

Ühte oskab Visnapuu siiski juba täna Iisraeli kohta öelda: nii nagu Eestil pole ka neil väga suuri ja osavaid korvialuseid mängijaid. «Paar 208-sentimeetrist meest neil on, aga sellist, kes selg ees meelsasti mängiks ja väga lammutama hakkaks, küll mitte. Ma ei näe, et neil meie ees selge pikkuse ülekaal oleks,» lisab Audentese spordigümnaasiumis korvpallureid kasvatav tartlane.

Eesti ja Iisraeli valikmäng algab reedel Eesti aja järgi juba kell 14.00, kolm päeva hiljem võõrustatakse Kalevi spordihallis Suurbritanniat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles