Mo Farah alustab uut karjääri kohe kange pähkliga

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mo Farah löödi kuninganna Elizabethi poolt möödunud nädalal rüütliks.
Mo Farah löödi kuninganna Elizabethi poolt möödunud nädalal rüütliks. Foto: Reuters/ScanPix

Neljakordne olümpiavõitja ning kuuekordne maailmameister Mo Farah jättis möödunud suvel hüvasti oma staadionikarjääriga ning keskendub edaspidi maratonijooksudele. Jooksulegend saab kohe oma esimesel võistlusel kõrvale kange mõõdupuu, kui jagab koduses Londonis puid ja maid mullusel MMil maratonidistantsil neljandaks jäänud šotlasega.

Kuigi Farah keskendus varasemas karjääris 5000 ja 10 000 meetri jooksudele, on ta läbinud ka Suurbritannia ajaloo kiireima poolmaratoni, kui sai 2015. aastal Lissabonis ajaks 59.32. Tegu on ühtlasi distantsi Euroopa rekordiga. Maailmarekord kuulub 2010. aastast Eritrea jooksjale Zersenay Tadesele ajaga 58.23.

Seega võiks arvata, et kui Farah märtsis Londonis The Big Half nime kandva poolmaratoni starti tuleb, on ta seal ülisuur favoriit. Tegelikkuses on 34-aastasele jooksulegendile aga kodukamaral tekkinud kange konkurent – üheksa aastat noorem Callum Hawkins, kes jooksis tänavu uueks isiklikuks rekordiks sekundipealt tunni. Londoni MMi täismaratoni lõpetas Hawkins näiteks neljandana.

Mõlema mehe jaoks on märtsikuine mõõduvõtt tähtsaks testvõistluseks enne aprillis toimuvat Londoni maratoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles