Treeneri hukkumine sundis Rasmus Mägi konkurenti elukohta vahetama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kyron McMaster
Kyron McMaster Foto: ARND WIEGMANN/REUTERS

«See võttis mu hingetuks. Majad olid katuseta, autod olid hoonetesse lennanud, see oli hullumeelne – nagu oleks telerist Vietnami sõda vaadanud,» meenutab Rasmus Mägi ja Jaak-Heinrich Jagori konkurent, 400 meetri tõkkejooksja Kyron McMaster orkaan Irma laastamistööd Briti Neitsisaartel. Suurim hoop tabas eelmise hooaja kiireima aja 47,80 jooksnud McMasterit aga päev hiljem.

Orkaan Irma tappis Briti Neitsisaartel neli inimest, sealhulgas McMasteri treeneri, teda kaheksa aastat juhendanud Xavier «Dag» Samuelsi.

McMaster sai juhtunust teada päev hiljem. «Kõik minus kukkus kokku. Vajusin maha ja hakkasin nutma,» tunnistab ta. 

Valu oli niivõrd suur, et McMaster võttis vastu kindla otsuse: ta lahkub kodumaalt. Nüüd elab jooksja USAs Lõuna-Carolinas ning treenib Lennox Grahami käe all.

«Kui treener poleks hukkunud, poleks ma kolinud. Briti Neitsisaartel on mu süda ning ma tunnen oma kodust iga päev puudust,» räägib McMaster, ent ei taha endise treeneri mälestuse nimel pead norgu lasta.

«Ta ütles mulle alati, et juhtugu, mis tahes, ei taha ta, et keegi tema pärast nutaks. Nüüd saan vaid kodumaa nimel võistelda ja kui Dag kuskilt ülalt mulle alla vaatab, siis tedagi uhkust tundma panna.»

Möödunud hooajal võitis McMaster Teemantliiga, ühtlasi oli ta ainus tõkkejooksja, kes jooksi alla 48 sekundi. Londonis toimunud kergejõustiku maailmameistrivõistlustel diskvalifitseeriti McMaster eeljooksus sassi läinud sammu tõttu. Nimelt hüppas jooksja kohtunike hinnangul viiendast tõkkest sisuliselt mööda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles