Justin Gatlin jäi auhinnajagamisel pika ninaga (1)

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justin Gatlin
Justin Gatlin Foto: TOBY MELVILLE/REUTERS

Sel reedel kuulutatakse Monacos peetaval auhinnatseremoonial välja maailma parimad kergejõustiklased. Enne seda jagati preemiaid USAs ning ka siin jäi Londoni MMil sprindikulla võitnud Justin Gatlin tiitlita – USA parim meeskergejõustiklane on teivashüppaja Sam Kendricks.

Londonis 100 meetri finaaljooksu kaasmaalase Christian Colemani ja naelikud varna riputanud jamaikalase Usain Bolti ees triumfeerinud Gatlin ei kuulunud maailma aasta parima kergejõustiklase tiitli jagamisel kümne meessportlase hulka.

Kuigi USA auhindade jagamisel oli tal võiduvõimalus olemas, jäi kahel korral keelatud ainetega vahele jäänud ning võistluskeelu kandnud Gatlin auhinnast ilma.

USA parimaks meeskergejõustiklaseks valiti maailmameistriks tulnud teivashüppaja Sam Kendricks. Eelmise aasta septembris liitus ta USA armeega, kus pidi õppima 16 nädalaga ohvitseriks. Märtsis sai teivashüppaja esimese leitnandi auastme ja pääses reservi. Seejärel võttis ta teiba taas korralikult kätte ja võitis 11 võistlust järjest. Londoni olümpiastaadionil triumfeeris ta tulemusega 5.95.

Naistest valiti USA parimaks 3000 m takistusjooksja Emma Coburn, kes tuli Londonis MMi rekordiga 9.02,58 maailmameistriks. Kunagi varem pole takistusjooksja USA parimaks kergejõustiklaseks kuulutatud. 

Ka Eestis selguvad parimad kergejõustiklased reedel. Aasta kergejõustiklased valitakse kergejõustikufännide, meedia (spordiajakirjanikud), EKJL-i liikmesklubide ja (kehtivat kutsetunnistust omavate) kergejõustikutreenerite hääletuse teel. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles