Kui tugeva meeskonna moodustaks korvpallurid, kes täna koondisega Iisraeli ei reisinud?

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene viskel.
Siim-Sander Vene viskel. Foto: Sander Ilvest

Eesti korvpallikoondise eelseisvatest MM-valikmängudest Iisraeli ja Suurbritanniaga jääb eemale omajagu mängijaid, kes võiksid võimete poolest kuuluda täna meeskonna algkoosseisugi.

Tagaliinimängijatest jäid vigastustele viidates koondisest sedapuhku eemale Kalev/Cramos rotatsiooni end kindlalt sisse mänginud Martin Dorbek ja Janari Jõesaar. Peatreeneri Tiit Soku raske valiku tulemusena ei pääsenud aga koosseisu Rootsis leiba teeniv Jaan Puidet.

Kui vaadata meie tegevmängijaid, võiks taseme poolest täna n-ö puudujate nimekirja lisada veel mitu tuntud nime: pika vigastuspausi järel vormi taastav Gregor Arbet, siiani koduliigas vastaseid lollitav Kristo Saage ning hiljutiste esituste põhjal miks mitte ka näiteks Egert Haller ja Kristian Kullamäe. Tõsi, kaks viimast piisavat taset koondisemängudes ilmselt veel välja ei kannaks.

Eesliinist on puudu esiteks muidugi meie hetke parim korvpallur Siim-Sander Vene, kes peaks väljakule naasma ilmselt umbes aastavahetuse paiku. Samuti on puudu USA tippülikoolides mängivad Rauno Nurger ja Maik-Kalev Kotsar. Nimetatud kaksiktornide kohal on aga jätkuvalt vastuseta küsimus: kuidas nad täismeeste keskel hakkama saaks? Meie tänast eesliini vaadates - puhtakujulised tsentrid, kes selg ees korvi all mängida armastaks, ju puuduvad - tuleb aga lisada, et kasu oleks Nurgerist ja Kotsarist koondisele kindlasti.

Ja kui sarnaselt "lühikestega" ka eesliini ühe mehe viimaste aegade esituste põhjal nii kodusest meistriliigast kui ka noortekoondislastest lisaks, pääseksid nimekirja näiteks Rain Raadik ja Sander Raieste.

Vigastatutest, loobujatest ja koondisse mitte pääsenud mängijatest saaks üsna võrdväärse vastase meie tänasele meeskonnale. Oleksid ja poleksid spordis siiski ei loe - Eesti pole taolise murega ju sugugi üksi - ning juba ülehomme peavad need, kes parasjagu olemas on, Iisraeli vastu oma parimat mängu näitama.

Eesti koondis 2017 november:
Tagamängijad: Sten-Timmu Sokk, Rait-Riivo Laane, Rain Veideman, Martin Paasoja, Tanel Kurbas, Sten Olmre.
Eesliinimängijad: Erik Keedus, Kristjan Kangur, Indrek Kajupank, Janar Talts, Kristjan Kitsing, Kregor Hermet.

Erinevatel põhjustel Eesti koondisse mitte kuulujate koosseis:
Tagamängijad: Martin Dorbek, Janari Jõesaar, Jaan Puidet, Gregor Arbet, Kristo Saage, Kristian Kullamäe, Egert Haller (või Hendrik Eelmäe).
Eesliinimängijad: Siim-Sander Vene, Rauno Nurger, Maik-Kalev Kotsar, Sander Raieste (või Matthias Tass), Rain Raadik (või Mihkel Kirves).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles