Niit suhtus võimsasse rekordisse rahulikult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit
Marek Niit Foto: Internet

Kui Marek Niidu 100 ja 400 meetri Eesti rekordi purustamise järel oli treener Valter Espe nii ähmi täis, et äratas öösel suures õnnejoovastuses naisegi üles, siis endise õpilase 200 meetri rekord temas ülemäära suuri emotsioone ei tekitanud.


Espe ärkas nagu varasemaltki  öösel kell neli üles, et interneti vahendusel jälgida Niidu 200 meetri jooksu. Pärast jooksu läks ta rahuliku südamega magama. «Piinlik öelda, aga minule selline võimas aeg üllatusena ei tulnud. Teadsin, et Marek suudab seda,» sõnas Espe rahulikult.

Ja seda vaatamata sellele, et Niit uuendas Arkansases enda nimele kuulunud Eesti 200 meetri rekordit koguni 0,23 sekundiga. Aeg 20,46 viis eestlase maailma edetabelis 8. positsioonile. Tema selja taha jäävad sellised mehed nagu Justin Gatlin, Asafa Powell, Nesta Carter.

«Marek oli pärast jooksu väga rahulik. Ei olnud mingeid ülevoolavaid emotsioone. Ta oli juba enne end rekordilainele häälestanud,» sõnas enne USAsse siirdumist Niitu juhendanud ja õpilasega siiani tihedas kontaktis olev Espe. Sportlase endaga ei õnnestunud Postimehel kontakti saada. Küll aga kinnitas kogenud treener, et Niidul jäi jooksus ka varu.

«Marek jäi jooksuga küll rahule, aga kurtis, et stardiosa jäi natuke kehvaks. Minu arvates oli see tema kohta hea. Lõpusirgele jooksis ta teisena, kuid saavutas kurvist võimsa väljajooksmisega hea rütmi. Usun, et suvel võib ta selle distantsi isegi kiiremini läbida,» arutles Espe.

 Niit on arenguredelil sammu edasi astunud. Tänavu on ta nii sise- kui välisvõistlustel püstitanud kaheksa Eesti rekordit. Nüüd on vaja seda taset ka hooaja teises pooles näidata.

Et seda suuta, on Espe ja Niit üheskoos ka omamoodi treeningumudeli välja mõelnud. Pärast Serbias peetavaid Euroopa võistkondlikke meistrivõistlusi võtab Niit kodumaal nädalase puhkuse. Seejärel tehakse üheskoos kolmenädalane treeninguperiood.

Alles juuli lõpus hakatakse taas vaikselt ka võistlustel kaasa tegema. Niidul endal läheb hooaeg kiirelt edasi – kahel järgmisel nädalavahetusel võistleb ta USA üliõpilasmeistri­võistlustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles