Kergejõustikuliit jättis skandaalse Andi Nooda laagri nimekirjast välja

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andi Noot.
Andi Noot. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kergejõustikuliit korraldab 1.-3. detsembrini Käärikul ühislaagri, kuid jättis kutsutute nimekirjast välja mitu Eesti paremikku kuuluvat keskmaajooksjat, kellele tundub taoline otsus arusaamatuna.

Näiteks ei ole nimekirjas tänavu 1500 m Eesti siserekordit parandanud ning peaaegu EM-normini jõudnud Andi Noota ja Eesti meistrivõistlustel keskmaa distantsidel medaleid võitnud Olavi Allast. Samuti puudub nimekirjast tugev 800 m jooksja Raimond Valler, kirjutab jooksja.ee.

«Andi ei ole nimekirjas, kuna 2017. aasta välishooajal ei soovinud ta kordagi Eesti koondise eest võistelda ja andis mulle, kui saavutusspordi juhile teada, et tema treenib enda tarbeks ja ei tea üldse kuidas tervisega lood ja mis eesmärgid tal on,» põhjendas kergejõustikuliidu saavutusspordi juht Kristel Berendsen Nooda nimekirjast välja jätmist.

Kergejõustikuliidu kestvusalade rühma juht Toomas Tarm selgitas mitme jooksja nimekirjast välja jäämist piiratud kohtade arvega. «Kuna sel aastal on mitte alarühma, vaid nn suur laager, siis on kohtade arv piiratud. Kutsumise peamiseks kriteeriumiks, mis on loogiline ja jääb nii ka edaspidi, on osalemine tiitlivõistlustel ning Eesti koondises. Lisaks perspektiivikad noored. Kahjuks jäid välja isegi osad sel aastal koondist esindanud,» tunnistas Tarm.

Noot ei saa enam aru, kuidas peaks käituma või mida tegema. «Mulle toonitatakse, et jään kõigest ilma ja kõrvale, kuna ei osalenud Balti matšil ja võistkondlikul EMil ning Olavi Allasele vastatakse, et Balti meistrivõistlustel osalemist ei võeta üldse arvesse. Tulge mõistusele, mis toimub? Kõik räägivad erinevat juttu ja üksteisele vastu. Tundub, et kodanikud kergejõustikuliidus ei saa lihtsalt enam aru, kellele, mida ja kuidas rääkida,» imestas Noot.

Allase pöördus nii Tarmi kui Berendseni poole ja küsis, mille alusel laagri nimekiri koostati. «Berendseni vastus jäi mulle selgusetuks. Kirjutasin uue kirja, milles tõin välja konkreetsed küsimused, aga sellele ma vastust ei ole saanud,» ütles Allase, kes esindas Eestit nii Balti meistrivõistlustel kui Euroopa võistkondlikel meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles