Viimsi võttis avavooru kaotuse eest HC Tallinnalt revanši

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti käsipallimeistrivõistluste kaheksanda vooru viimases kohtumises teenis võidupunktid HC Viimsi, kes alistas koduväljakul HC Tallinna 24:21 (9:8). Hooaja avavoorus jäi meeskondade kohtamisel sama suure vahega peale Tallinn.

Väga väravatevaese avapoolaja võtmesõnaks oli kindlasti mõlemapoolne hea kaitsetöö, aga ka tehniline praak ja arvukad möödavisked rünnakul. HC Tallinn sai 3:0 ette ja esimese mänguveerandi järel juhtis 6:3. Siis hoidsid võõrustajad pealinlasi kaheksa minutit kuival ja viigistasid mänguseisu.

Poolteist minutit enne puhkepausi viis Mihkel Vaher Viimsi esmakordselt mängus ette 8:7 ja poolaja võitis kodumeeskond 9:8. Huvitav tõsiasi, et enne tänast mängu oli väikseima skooriga avapoolaeg sel hooajal samade tiimide avakohtumises – siis mindi puhkama seisul 9:9.

Enamuse teisest poolajast käis platsil – ja tablool – korralik Vestmanni-Piibelehe stiilis duell. 51. minutil viis Rauno Aus Tallinna 19:17 ette, kuid sellele järgnes viimsilaste 5:0 spurt. Väravavaht Siim Patrael lisas mitu head tõrjet ja vanameister Tarmo Ulla viienda täpse karistusviske järel olid võõrustajad peal 22:19!

Poolteist minutit enne lõppu oli seis 23:21 ja Viimsi jäi kahemehelisse vähemusse, kuid Tallinn ei suutnud seda ära kasutada ja pidi vastu võtma 21:24 kaotuse. Ulla viskas võitjate kasuks 7, Otto Karl Kont ja Aleksander Oganezov 4 väravat. Üleplatsimehena oli pealinlaste parim Marko Slastinovski 9 tabamusega. Enrico Anton lisas 4 ja Markus Viitkar 3 väravat.

Enne mängu:

Septembris said pealinlased klubi meistriliigadebüüdil just HC Viimsi üle magusa 22:19 (9:9) võidu. Resultatiivseimad olid toona Marko Slastinovski 9 ja Aleksander Oganezov 8 tabamusega.

«Rääkisime just meeskonnaga tõsiasjast, et nelja punktiga avaringist ei saa kuidagi rahul olla,» sõnas mullu hooaja neljandana lõpetanud viimsilaste peatreener Ain Pinnonen. «Tuleb võtta rohkem, aga selleks peame heale väravavahtide tööle ja kaitsele oluliselt parandama realiseerimist rünnakul. Neljapäeval peame Tallinna kiiret mängu ja nooruse uljust ohjeldama ning oma suurema kogemuse maksma panema.»

HC Tallinn kaotas avaringi viimases voorus valusalt Viljandile ja pudenes eelmisel nädalal ka karikasarjast (alla jäädi Põlva Servitile). Peatreener Jüri Lepp lausus, et kaheksa punkti avaringist rahulolu ei valmista: «Ise lootsin kümmet silma, aga mõned punktid libisesid valusalt käest. Kui hooaja eel tundus koosseis lai, siis vigastused on meid räsinud kõvasti – võib-olla oleme ise kuskil midagi valesti teinud või siis on ebaõnne palju.»

Eelmise nädala Serviti-mängudes ei teinud kaasa põhipommitaja Slastinovski ja ilmselt jääb aasta lõpuni eemale Sander Sven Annula. «Marko jäi pärast Balti liigat haigeks, aga loodetavasti on neljapäevaks kosunud,» selgitas Lepp. «Kui iga mäng on kolm-neli meest väljas, siis pole lihtne. Aga tuumik on siiski olemas ja oleme võitlusvalmis.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles