Miks algab Iisrael - Eesti korvpallimäng juba kell 14.00?

Karl Rinaldo, Tel Aviv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peatreenerina debüteeriv Oded Kattash on tänu säravale mängijakarjäärile kohalike silmis legendi staatuses.
Iisraeli peatreenerina debüteeriv Oded Kattash on tänu säravale mängijakarjäärile kohalike silmis legendi staatuses. Foto: Karl Rinaldo

Eesti ja Iisrael asuvad teineteisest pea 4000 kilomeetri kaugusel ja eristuvad ka kultuuri poolest väga selgelt. Ometi on midagi, mis meid tugevalt ühendab. See on suur korvpalliarmastus. Pole just palju riike, kus pallimängudest on läbi aegade enim kõneainet pakkunud just see ala.

«Siin pole vähimat kahtlustki – me oleme täielik korvpallirahvas!» hüüatab eakam taksojuht, kes, tõsi, ise nooruses hoopis poksis neli Iisraeli meistritiitlit võitis. Korvpallihalli minnes saab sellele kiiresti kinnitust. «Ma mäletan Martin Müürseppa! Kuidas ma ei saakski – ta mängis ju meie esindusklubis Tel Avivi Maccabis!» elavneb kohaliku korvpalliliidu töötaja David, kes ka ise aastate eest profileiba teenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles