Neidude koondised said teada EM-valikgrupi vastased

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall
Jalgpall Foto: Caro/ScanPix

Täna loositi Šveitsis Nyonis tüdrukute U17 ja U19 koondiste järgmise aasta EM-valikturniiri alagrupid. U17 koondis sai loosi tahtel õiguse teist aastat järjest alagrupiturniir korraldada, U19 peab oma kohtumised Põhja-Iirimaal.

Neidude U19 finaalturniiri koha eest heitlevad 48 koondist, kes jagati 12 alagruppi. Eesti kuulus loosimisel kolmandasse tugevusgruppi ning sai endale vastasteks Kosovo, Põhja-Iirimaa ja Saksamaa. Mängud peetakse 2.-8. oktoobrini Põhja-Iirimaal.

Edasi järgmisesse ringi pääsevad alagruppide kaks paremat kohta ning kaks kolmanda koha omanikku, võrdluses enda alagrupi kahe paremaga. Koha järgmises ringis on endale juba kindlustanud parima asetusega Hispaania ja Prantsusmaa.

Finaalturniir toimub kaheksa naiskonna osavõtul 2019. aasta suvel Šotimaal, kelle tüdrukute koondis teenis võõrustajariigina otse pääsme finaalturniirile.

U17 koondis loositi kaheksandasse alagruppi, kus minnakse vastamisi Austria, Valgevene ja Sloveeniaga. Mängud peetakse esialgsete plaanide kohaselt 23.-29. septembrini Tallinnas.

Valikturniiril osaleb kokku 44 riiki, kes loositi 11 alagruppi. Järgmisesse ringi pääsevad samuti alagruppide kaks paremat kohta ning kaks kolmanda koha omanikku, kes näitavad parimaid tulemusi võrdluses enda alagrupi kahe paremaga. Järgmisesse ringi pääsesid otse parima asetusega Saksamaa ja Hispaania.

Finaalturniir peetakse kaheksa võistkonna osavõtul 2019. aasta maikuus Bulgaarias. Võõrustajate koondis teenis otsepääsme finaalturniirile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles