Mercedes jõudis suure juubelini

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abu Dhabi GP-l stardivad esireast Mercedesed.
Abu Dhabi GP-l stardivad esireast Mercedesed. Foto: AHMED JADALLAH/REUTERS/Scanpix

Abu Dhabi GP kvalifikatsioonivõit kuulus Valtteri Bottasele, kes edestas meeskonnakaaslast Lewis Hamiltoni 0,172 sekundiga. Mercedese jaoks oli see 50. korraks kvalifikatsiooni nõnda domineerida, et nende päralt on terve stardirivi.

Mercedes ei ole selles vallas F1-sarja parim. McLareni ja Williamsi meeskonnad on mõlemad suutnud esirea vaid enda meeste käes hoida 62. korral. Küll aga on Saksamaa autotootja tulemus seda hämmastavam, et aastatel 1956-2009 omanimelise meeskonnana sarjas ei osaletud ehk üle poole sajandi ei olnud võimalik statistikasse lisa saada. Samas on mõistagi Mercedese ajalugu tunduvalt pikem, kui McLarenil või Williamsil.

Üks kummaline esireastatistika siia lõppu veel: mitte ükski Ferrari pole kunagi 2009. aastast F1-karuselliga liitunud Yas Marina ringrajal sealt startinud ja see seeria ei muutu ka tänavu - Sebastien Vettel oli kvalifikatsioonis kolmas, Kimi Räikkönen viies.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles