Valusa viigi järellainetus: ühed tümitasid, teised kiitsid Klavanit

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (keskel) võitlemas palli pärast Chelsea kaitsja Davide Zappacostaga.
Ragnar Klavan (keskel) võitlemas palli pärast Chelsea kaitsja Davide Zappacostaga. Foto: Michael Sedgwick/imago/Focus Images/Scanpix

Jalgpalli Inglismaa kõrgliigas Londoni Chelseaga mõru 1:1 viigi teinud Liverpooli mängijatele jagas kohalik meedia hindeid seinast seina. Ajakirjanike heitlikku meelt sai oma nahal tunda ka kõik 90 minutit Liverpooli kaitseliinis rassinud Ragnar Klavan.

Näiteks Liverpool Echo ajakirjanik Andy Kelly tegi Klavani maatasa, andes talle hindeks vaid 4. Tegu oli seejuures madalaima Liverpooli mängijatele antud hindega. «Tema ja Joel Matipi vahele jäänud tühimik oli ruum, mida Danny Drinkwater eriti esimesel poolajal tihti ära kasutas. Teisel poolajal lõi palli korra kohutavalt puhtaks, kui see läks otse Alvaro Morata jalale. Väristas kaitses koguaeg,» kõlas Kelly hinnang, mille vastu protestisid seejuures artikli kommentaarides paljud fännid.

Portaal This Is Anfield hindas aga Klavani tegutsemist hindele 7, kusjuures eestlase keskkaitsepaariline Matip sai pügala võrra kehvemagi hinde. «Klubi ainsa vasakujalgse keskkaitsjana pakub tagaliinis head tasakaalu. Naudib head perioodi ega teinud ka seekord õigupoolest ainsatki eksimust,» kirjutas This Is Anfieldi ajakirjanik James Nalton. «On palli pärast võitlusesse minnes ennetav, liigub tulekahju kustutamiseks vajadusel liinist välja ega võta vajadusel palli puhtaks lüües mingeid riske. Klaaris mängu jooksul palli 11 korda, ka söödutäpsus oli tasemel,» lisas Nalton.

Nii Daily Mail kui ka Mirror pidasid Klavanit hinde 5 vääriliseks. «Näis eriti närviline iga kord, kui pidi takistama Eden Hazardi, arvestades, et tal napib kiirust. Oli paar korda positsioonist väljas ega suutnud Willianilt enne viigiväravat palli võita,» märkis Daily Mailis Timothy Abraham. Mirrori sõnul on eestlane aga «jätkuvalt Liverpooli nõrk lüli». Express andis samas nii Klavanile kui ka Matipile hindeks 6.

Anfield Index nimetas kohtumist Klavani selle hooaja üheks paremaks esituseks Liverpooli särgis ja andis talle hindeks 7. «Võib võita, et teisipäeval Meistrite liigas tehtud eksimust kõrvale jättes on ta olnud viimaste kuude jooksul parem nii Matipist kui ka Lovrenist. Tegutses Morata vastu jõuliselt ning lõikas paaril korral olulistel hetkedel palli vahelt. Kui püsib terve, peaks paari järgmise nädala jooksul koha algkoosseisus säilitama,» kirjutas portaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles