Jaapanis puhkes yokozuna jõhkrutsemise tõttu sumoskandaal (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harumafuji.
Harumafuji. Foto: ISSEI KATO/REUTERS/Scanpix

Jaapanis Fukuokas lõppes järjekordne sumoturniir, mille järel peaks kogu tähelepanu olema mongoli Hakuho saavutusel – yokozuna kindlustas turniirivõidu tulemusega 14-1 ja pikendas veelgi 40 esikohani ulatuvat rekordseeriat.

Paraku röövis pealkirjad Hakuho kaasmaalane, samuti yokozuna staatuses olev Harumafuji, kelle suhtes politsei algatas uurimise. Väidetavalt lõi Harumafuji korduvalt samuti Mongooliast pärit noort sumomaadlejat. Jaapani pressi väitel oli põhjuseks nooruki lugupidamatus – Harumafuji vestles temaga, kui noormehe mobiiltelefon helises ja ta otsustas kõne vastu võtta. 33-aastane Harumafuji vihastas seepeale ja lasi käed käiku.

Vahetult enne turniiri algust puhkenud skandaalini viisid eelmisel kuul toimunud sündmused. Vahejuhtum leidis aset, kui Mongoolia maadlejad eelmise turniiri järel napsitasid. Politsei küsitles Harumafujit eelmisel nädalal ja teeb seda uuel nädalal uuesti. Tunnistajana on võimude jutule kutsutud ka Hakuho.

Halvimal juhul võib Harumafujit ähvardada yokozuna tiitlist ilmajäämine, kui politsei peaks tema suhtes uurimise algatama. Jaapani ühiskonnareeglid eeldavad yokozuna’lt laitmatut käitumist ka väljaspool ringi.

Yokozuna Harumafuji politseinike piiramisrõngas.
Yokozuna Harumafuji politseinike piiramisrõngas. Foto: KYODO/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles