Video: Eesti koondislase endine koduklubivõitis tiitli viimase mängu 96. minuti väravast

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirko Ivanici 96. minuti värav päästis Batele meistritiitli.
Mirko Ivanici 96. minuti värav päästis Batele meistritiitli. Foto: Aleksandar Djorovic/imago/Scanpix

Valgevene jalgpallimeistriks krooniti 12. hooaega järjepanu Borisovi Bate. Selle statistika põhjal võiks eeldada, et Artur Pika endine meeskond on kohaliku jalgpalli suveräänne valitseja. Tegelikkuses tuli tänavune võit aga võimalikust kõige dramaatilisemal moel.

Minski Dinamo alistas viimases mängudevoorus Vitebski meeskonna 4:1. Mängu lõpuvile kõlades oli pealinnaklubi virtuaalses arvestuses tänavune Valgevene meister, sest Bate oli võõrsil Gorodeja vastu kaotusseisus.

Täpsemalt öeldes oli Bate tõsises plindris. Kuigi matši mindi Mirko Ivanic tabamusest 1:0 juhtima, avastati end teise poolaja alguseks 3:1 kaotusseisus. Vitali Rodionov lõi küll 78. minutil penaltist ühe värava tagasi, aga Bate vajas tiitlivõiduks vähemalt ühte punkti. Kell aga muudkui tiksus ja viigiväravat ei paistnud kusagilt.

Meeskonna sangariks tõusis Ivanic, kes oli täpne matši 96 (!) minutil. Viik kergitas Bate tabelis Dinamost väravate vahega mööda ning kindlustas neile juba 12. Järjestikkuse Valgevene meistritiitli.

Kas ka Pikk võib end lugeda kahekordseks Valgevene meistriks, on praegu keeruline öelda. Kuigi Eesti koondislane on nüüdseks Batest lahkunud, osales ta siiski tänavu kolmes liigamatšis. Kas sellest piisab, on kirjas ilmselt kuskil Valgevene liiga juhendis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles