Kohtunike prohmakas ja La Liga tagurlikkus röövisid Barcelonalt punkte

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luis Suarez ja Lionel Messi äärekohtunikuga vaidlemas.
Luis Suarez ja Lionel Messi äärekohtunikuga vaidlemas. Foto: JOSE JORDAN/AFP/Scanpix

Hispaania vutiliiga 13. vooru põnevuskohtumises läksid vastamisi tabeli kaks tippu – Valencia võõrustas Barcelonat. Matš lõppes 1:1 viigiga, kuid kohtunikud jätsid avapoolajal lugemata Barcelona igati õiguspärase värava.

Lionel Messi pealelöök üllatas Valencia väravavahti Netot ja brasiillane puterdas selle enda selja taha. Puurilukk reageeris kähku ja kühveldas väravasse lennanud palli minema. Barcelona mängijad asusid tähistama, kuid kohtuniku vile vaikis – otsus oli, et pall ei ületanud väravajoont.

Järgnenud kordused näitasid, kui vale otsusega tegu oli – Messi löök oli selgelt üle joone. Lihtne on sellises olukorras süüdistada abikohtuniku, kelle ülesandeks on väravajoont jälgida, kuid vilemees peab püsima kaitseliiniga samal kõrgusel ehk oli olukorrast kümne meetri kaugusel ja vaatas palli keerulise nurga alt. Suurem süü lasub hoopis La Ligal. Videokorduste kasutamine on jalgpallis lapsekingades ning võib aru saada, miks maailma ühes populaarseimas liigas seda ei kasutata, kuid et kasutusel pole isegi väravajoonetehnoloogiat, on lubamatu.

Avapoolajal Barcelona surve all olnud Valencia häälestus teiseks mängupooleks ümber ja teine poolaeg kulges juba kodumeeskonna domineerimisel. Matši avavärava lõi 60. minutil Rodrigo.

Viigi seadis tabloole 22 minutit hiljem Jordi Alba, kes realiseeris otse õhust Messi oivalise söödu.

Viik tähendab, et Barcelona edu Valencia ees on liigatipus jätkuvalt neli punkti. Madridi klubid Atletico ja Real on liidrikohast kaheksa punkti kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles