Video: kolmekesi viie vastu jäänud korvpallurid võitlesid välja aasta ilusaima kaotuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Collin Sexton (palliga) vedas kolmekesi mänginud meeskonna peaaegu võiduni.
Collin Sexton (palliga) vedas kolmekesi mänginud meeskonna peaaegu võiduni. Foto: Alabama Men's Basketball / Twitter

Kas kaotust saab nimetada ilusaks, koguni kõigi aegade ilusaimaks? Saab küll, kui mängid veerandi mängust kolmekesi viie vastu ja oled võidule lähedal!

Eelkirjeldatud kurioosne kohtumine leidis aset USA ülikooliliigas NCAA, kus Alabama Crimson Tide'i meeskond pidi Minnesota Golden Gophersi vastu tegutsema platsil kümmekond viimast minutit kolmekesi. Sellest hoolimata suudeti mängu lõpp pingeliseks ajada ja kaotati lõpuks napilt.

Pöördelised sündmused hakkasid arenema umbes 13 minutit enne mängu lõppu, kui ühe korvi all läksid omavahel sõlme Alabama tagamees Dazon Ingram ja Minnesota mehe Dupree McBrayeriga. Kohtunikud ja kaaslased suutsid riiukuked teineteisest eemale tõmmata ja rähklemisest enamat ei juhtunut. Kuid segaduse käigus olid jõudnud pingi juurest platsile joosta kõik Alabama vahetusmehed ja kohtunikel ei jäänud reglemendile viidates üle muud kui kogu seltskond mängust eemaldada.

Nii jätkas Alabama viiekesi, ent jamad jätkusid: kui mängida jäi 11 ja pool minutit, sai Ingram viienda vea ja pidi samuti väljakult lahkuma. Erinevalt NBAst võib NCAAs mängu jätkata isegi siis, kui ühest meeskonnast on platsil vaid kaks mängijat, ning alles siis, kui neid jääb vaid üks, on kohtunikul reeglite järgi kohustus mäng lõpetada. Sedagi aga eeldusel, et kohtuniku hinnangul pole üksi jäänud mängijal enam võimalik kohtumist võita.

Nii jätkus mäng neljakesi viie vastu, kuid napp minut hiljem tabas Alabamat järjekordne ebaõnn – John Petty väänas viske järel maandudes jalga nii tõsiselt, et talutati otse riietusruumi. Alabama au jäi kaitsma kolmik, kuhu kuulusid Collin Sexton, Galin Smith ja Riley Norris. Minnesota juhtis sel hetkel 67:54, kohtumise lõpuni jäi veel üle kümne minuti ja Minnesota tundis end mõnusalt: mäng oli ju tehtud.

Alabama kolmik arvas aga teisiti ning olukorras, kus kaotada polnud midagi, hakkas «hullu panema» ennekõike Sexton, visates sisse ühe raske kolmese teise järel. Kaitses jäädi samas viie mehe vastu ikkagi hätta ning veidi enam kui kolm minutit enne lõppu juhtis Minnesota ikkagi turvaliselt kümne punktiga.

Saxton tabas seejärel aga järjekordse kolmese ja realiseeris järjest kiireid läbimurdeid, samal ajal kui närvi läinud Minnesota mehed viskeid rõngast mööda loopisid. Poolteist minutit jäi mängida, kui Sexton vähendas vahe kõigest kolmele punktile. Ent siis sai Alabama jaks otsa ja Amir Coffey 2+1 rünnak kindlustas Minnesotale 89:84 võidu.

Samas oli Alabama kolmik viimase kümne minuti jooksul Minnesota viisikust üle skooriga 30:22! Sextoni arvele jäi lõpuks üleplatsimehena koguni 40 punkti. «Armastan teid kõiki, poisid! Näitasite üles imelist võitlusvaimu ja kirge!» kirjutas Alabama peatreener Avery Johnson meeskonnale hiljem Twitteri vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles