Kurikuulus kurjam nimetati AC Milani uueks peatreeneriks

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gennaro Gattuso oma standardolekus - kohtunikuga vaidlemas.
Gennaro Gattuso oma standardolekus - kohtunikuga vaidlemas. Foto: VALENTIN FLAURAUD/REUTERS/Scanpix

Itaalia kõrgliigas alles seitsmendat kohta hoidev AC Milani klubi näitas ust senisele peatreenerile Vincenzo Montellale ja pani pukki seni noortemeeskonda juhendanud Gennaro Gattuso.

Gattuso nimi jalgpallisõbrale tutvustamist ei vaja. 2006. aastal Itaaliaga maailmameistriks tulnud poolkaitsja veetis Milanis mängijana 14 hooaega ning võitis selle ajaga ka kaks Meistrite liiga karikat. Mängustiililt Gattuso vastastele ei halastanud – karjääri peale lõi ta kokku 14 väravat, aga teenis ka seitse punast kaarti. Kollaseid hoiatusi kogunes mehe kontole kaunilt ümmargune ja muljetavaldav kogus – 150.

Pärast mängijakarjääri lõppu lihvis Gattuso madalamates liigades oma treenerioskusi ning jõudis tänavu ringiga tagasi Milani ridadesse. Algselt palgati mees noortetiimi etteotsa, kuid vähem kui poole hooaja pealt ülendati ta nüüd esindusrivistuse peatreeneriks. Põhjus lihtne: suurklubi Milan kaotab liigat juhtivale Napolile juba 18 punktiga. Viimaseks tilgaks klubijuhtide karikas sai nädalavahetusel kodustaadionil tehtud 0:0 viik Torinoga.

Gattuso esimeseks matšiks AC Milani peatreenerina on pühapäevane matš Beneventoga, kes pole Serie A-s 13 mänguga teeninud veel ühtegi punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles