Eesti korvpallikoondislane üllitas raamatu

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Olmre mängus Iisraeliga.
Sten Olmre mängus Iisraeliga. Foto: fiba

Eesti korvpallikoondis kohtub täna õhtul Kalevi Spordihallis MM-valikmängus Suurbritannia kolleegidega. Teiste mängijate seas tõmbab matšiks särgi selga ka publitseeritud luuletaja Sten Olmre.

Basket.ee avaldas Olmrega põneva intervjuu, kus mees pajatas oma luulekogust «Planeet orjus».

Olmre selgitas, kuidas ta enda jaoks luule avastas: «Lihtsalt hakkasin kirjutama. Ma ise tegelikult väga palju luuletusi ei loe. Inspiratsioon on tulnud rohkem räppmuusikast. Kunagi oli see minu jaoks eneseväljendusviis. Oli vaja nendest asjadest lahti saada, mis mind segasid ja nii see alguse sai.» Sportlase muusikalisteks eeskujudeks on mehed nagu Kendrick Lamar, J.Cole, Phora, Tupac ja Biggie Smalls.

«Ma ei tea täpselt mitu luuletust mul on, aga mul on umbes 600 lehekülje jagu teksti. Kirjutanud olen kaks aastat,» rääkis tagamängija «Minu jaoks tuleb kirjutamine loomulikult mõne emotsiooni, parasjagu aktuaalse teema, vestlusega, mis mind kõnetab. Mõni päev ma kirjutan viis teksti, vahel ei kirjuta kuu aega mitte ühtegi. Oleneb täiesti hetkedest.»

Olmre luulekogu «Planeet orjus» räägib sellest, et kõik inimesed on orjad. «Kas orjus on ainult see, kui me oleme aheldatud kuhugi seina külge, või me oleme ka siis orjad, kui me ärkame keset ööd üles ja peame enda telefoni vaatama. Mis iganes meid orjaks muudab. Kasvõi armastus teeb meid orjaks. Iga orjus pole negatiivne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles