Legendaarse Harri Rovanperä poeg stardib Saaremaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Foto: Youtube

Selle nädala laupäeval sõidetakse Saaremaal Oriküla paarisrajal tänavuse Texaco Eesti noortesprindi karikavõistluste teine etapp. Lisaks Eesti võistlejatele on stardis ka soomlasi, üks neist Soome rallisõitja Harri Rovanperä poeg Kalle.

Kalle Rovanperä kogus tuntust mõni aeg tagasi, kui videokeskkonnas Youtube tiirles video, kus ta kaheksa-aastasena Toyota Starletiga Soomes sõitis. Nüüd kümneaastane Kalle ja 14-aastane Niko Salminen on kaks Soome võistlejat, kes Saaremaal stardivad. Mõlemad stardivad klassis Sport 16 ehk kuni 16-aastaste võistlejate klassis, kus sõidetakse sportautodega.

Noored Soome autosportlased on ka varem meie noortesprindi etappidel osalenud, mis annab hea võimaluse meie noortele võrrelda ennast Soome eakaaslastega.

Kokku on Saaremaal Oriküla paarisrajal peetavale Texaco noortesprindi karikasarja teisele etapile registreerunud pea 20 noort autosportlast, kellest enamus oli kohal ka avaetapil Raplas. Mõõtu võetakse kolmes tänavasõiduautode klassis ja kahes sportauto klassis. Lisaks veel rahvasprindi ja kaheveoliste sportautode klass. Võistluspäeva algus on kell 12.00, kui rajale läheb esimene võistlusauto.

Vaata videot Kalle Rovanperä sõidust siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles