Fotouudis: Venemaa meenutab legendaarset vutilegendi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MMi ametlik plakat legendaarse Lev Jašiniga peaosas.
MMi ametlik plakat legendaarse Lev Jašiniga peaosas. Foto: MLADEN ANTONOV/AFP/Scanpix

Järgmisel suvel Venemaal peetava jalgpalli MM-finaalturniiri ametlikul plakatil on peategelane sealne suurim vutilegend, maailma kõigi aegade parimate väravavahtide sekka kuuluv Lev Jašin.

Kuna võõrustaja Venemaa on eelseisva MMi madalaima FIFA edetabelikohaga osaleja, ei tasu imestada, et eile avalikkusele tutvustanud plakat on tehtud retrostiilis ja kujutab idanaabri säravat vutiajalugu. «Kuna turniiri ametlikul plakatil on suur sümboolne tähendus, valisime selle peategelaseks Venemaa jalgpalli säravaima sümboli Lev Jašini. Olen veendunud, et jalgpallifännid üle laia ilma kiidavad sellise valikuga igati heaks,» sõnas Venemaa asepeaminister ja sealse jalgpalliliidu president Vitali Mutko.

Jašini säravaimaks saavutuseks jäi 1960. aasta Euroopa meistritiitel, samuti osales ta Nõukogude Liidu koondise koosseisus neljal järjestikusel MM-finaalturniiril ajavahemikus 1958–1970. Jašin on tänini ainuke väravavaht, kes pälvinud hinnalise Ballon d’Or auhinna (maailma parim jalgpallur ajakirjanike hääletusel) – see juhtus 1963. aastal.

MMiga seotud järgmine suur sündmus toimub juba ülehomme, mil 22 finaalturniirile pääsenud koondist loositakse Moskvas alagruppidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles