Mart Seimi eesmärk MMil - purustada Eesti rekord

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstja Mart Seim.
Tõstja Mart Seim. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Ameerika Ühendriikides, Anaheimis täna algav tõstmise MM on viimase kümne aasta kõige kõvema tasemega tippvõistlus, lausus Eesti esitõstja Mart Seim, kes koos koondisekaaslase Leho Pendiga peagi USAs võistlustulle astub.

Üliraskekaaslase Seimi hinnangul on konkurents MM-il ülimalt tihe. «Ma ei mäleta viimasest 10 aastast niivõrd kõva võistlust. Tippvormis on iraanlased Behdad Salim ja dopingutarvitamise pärast kaheksa-aastase võistluspausi pidanud Saeid Alihosseini, Rio olümpiavõitja grusiin Laša Talahhadze ning Rios viiendale kohale jõudnud brasiillane Fernando Reis. Kui viimasel ajal on kogusumma 430-440 kilogrammi andnud tippvõistlustel medali, siis tänavusel MM-il see ilmselt 6.-7. kohast paremat tulemust ei taga.»

Seim ütles, et püüab Anaheimis purustada enda nimel oleva Eesti rekordi 438 kilogrammi. «Suures pildis on ettevalmistus maailmameistrivõistlusteks läinud hästi ja kulgenud ilma suuremate tagasilöökideta. Üritan nüüd USAs vormi realiseerida,» lausus tänavu Euroopa meistrivõistlustel viienda koha saanud Eesti esitõstja.

Leho Pent võistleb Anaheimis ööl vastu teisipäeva, 5. detsembrit. Ning Seim ööl vastu kolmapäeva, 6. detsembrit. Tõstmise MMi näitab telekanal Viasat Sport Baltic.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles