Kas Klavan suudab seda, mida Messi pole kunagi suutnud? (4)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan ja Lionel Messi.
Ragnar Klavan ja Lionel Messi. Foto: PA Wire/Scanpix ja SipaPress/Scanpix

Inglismaa jalgpalli meistrivõistluste kõrgliiga 14. vooru raames sõidab Liverpool täna külla Stoke City’le. Et Ragnar Klavan kuulub kõigi eelduste kohaselt Liverpooli põhikoosseisu, saame õhtul vastuse küsimusele: kas Klavan suudab seda, mida Lionel Messi pole kunagi suutnud?

Nimelt on viis korda maailma parima jalgpalluri auhinna võitnud Messi kriitikute üheks jõulisemaks argumendiks fakt, et argentiinlane on kogu profikarjääri veetnud ühes ja samas keskkonnas – Hispaania kõrgliigas ja FC Barcelonas.

Et Messi suur rivaal Cristiano Ronaldo on lisaks Hispaaniale võitnud tiitleid ja valitsenud väljakuid ka Inglismaal, sest ta kuulus 2003-09 Manchester Unitedi ridadesse, siis kiputakse argentiinlase kohta ikka ja jälle esitama aasivat küsimust: aga kas ta külmal ja märjal argipäevaõhtul Stoke’is kah hakkama saaks [Ronaldo ju sai]?

Nimelt peegeldas Stoke City veel mõned aastad tagasi Inglismaa kõrgliigaklubidest kõige paremini klassikalist briti jalgpalli. Miks? Esiteks koosneb klubi kodustaadion neljast eraldiseisvast tribüünist, mis tähendab, et seal on alati väga tuuline, kuna iilid pääsevad platsile kõigist neljast nurgast. Samuti juhendas Stoke’i tolle ütluse tekkimise ajal Tony Pulis, kelle meeskonnad on teadatuntult ülimalt jõulised, sirgjoonelised, kohati robustsed ja standardolukordades ülimalt efektiivsed. Vastastena väga ebameeldivad.

Külm, tuuline ja lörtsine teisi- või kolmapäevaõhtu Stoke City kehvapoolse murukattega kodustaadionil sümboliseeris täielikku antipoodi FC Barcelona kohtumisele päikeselises Kataloonias asuva Camp Nou staadioni siidjal pallimurul keset sumedat pühapäevaõhtut.

Seetõttu tekkis ka aasiv küsimus, millele Messi pole siiani vastata suutnud, sest ta pole kunagi Stoke City vastu mänginud. Pole lihtsalt võimalust olnud, sest Stoke City on sel aastatuhandel eurosarja kvalifitseerunud vaid korra – hooajal 2011-12 jõuti Euroopa liigas 1/16-finaali, kus jäädi kahe mängu kokkuvõttes 0:2 alla Valenciale (Hispaania).

Seega. Kui Messi pole kunagi suutnud argipäevaõhtul võõrsil Stoke City’ga hakkama saada, siis Eesti koondise kapten Klavan võib selle asja täna õhtul ära teha. Dejan Lovren on vigastatud ning kõigi eelduste kohaselt saadab Liverpooli peatreener Jürgen Klopp keskkaitses platsile Klavani ja Joel Matipi. Liverpool on Inglismaa kõrgliigas kogunud eelmisest neljast mängust 10 punkti ehk hoog on hea.

Olgu öeldud, et korra on Klavan Stoke’ist juba võiduga koju naasnud. Tänavu 8. aprillil võttis Liverpool, Klavaniga põhikoosseisus, sealt 2:1 võidu. Aga see mäng peeti kevadel, laupäeval ja algusega kohaliku aja järgi kell 15.00. Täna õhtuks ennustatakse Stoke’i null kraadi ja korralikku tuult.

Stoke City - Liverpool kohtumine algab Eesti aja järgi kell 22.00. Postimees vahendab Inglismaa kõrgliiga õhtuseid sündmusi otseblogis.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles