Tipptreener tegi ootamatu kannapöörde ja kihutab Toyotal kõrbesse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umbes samasuguse näoga luges uudist Andre Villas-Boase alavahetuse kohta ilmselt suurem osa spordisõpru.
Umbes samasuguse näoga luges uudist Andre Villas-Boase alavahetuse kohta ilmselt suurem osa spordisõpru. Foto: Anton Denisov/Sputnik/Scanpix

Tippjalgpallitreener Andre Villas Boas teatas, et lahkub Hiina klubi Shanghai SIPG juhendaja ametist ja paneb end proovile hoopis teistlaadi spordialal, osaledes Dakari maratonrallil.

Esialgu tahtis Villas-Boas 6. jaanuaril Peruus algaval rallil kaasa lüüa mootorrattal, kuid talle tehti selgeks, et see pole hea plaan – kuu ajaga pole võimalik selliseks katsumuseks piisavalt valmistuda. Nii keerab portugallane hoopis Toyota Hiluxi rooli, vahendab BBC.

«Rääkisin oma sõbra Alex Doringeriga, kes on KTMi võistkonna mänedžer. Ta ütles, et peaksin Dakaril sõitmiseks vähemalt aasta aega treenima, ja soovitas seetõttu autot,» rääkis varem nii Portot, Chelseat, Tottenhami kui ka Peterburi Zeniti juhendanud Villas-Boas. «Võtsin ühendust Overdrive’i võistkonnaga ja siin ma nüüd olengi.»

Portugallasele on armastus mootorimürina ja kiiruse vastu geenidega kaasa antud, sest juba tema onu osales 1982. aastal Dakaril. Kui vähegi võimalik, käib Villas-Boas vaatamas vormel 1 etappe, ent tema kireks on mootorrattad. Chelseas töötamise aastail käis ta aeg-ajalt enduroratta seljas Portugali mägedes pingeid maandamas.

«Kahel rattal sõitmise kirg on minus aina kasvanud. Mu esimene ratas oli Yamaha XT 350cc, mis oli alustuseks päris karm pill. Pärast seda olen omanud nii Hondasid kui KTMe, samuti on mul kodus traielirattad. Olen peast pisut hull, seetõttu meeldivad mulle endurotsiklid – lähen mägedesse suurte kaljude vahele ja saan iga kord peaaegu surma!» naeris Villas-Boas 2011. aastal antud intervjuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles