Video: kas kohtunik tegi Klavanita võitnud Liverpoolile suure kingituse?

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simon Mignolet viga Mame Biram Dioufi vastu väärinuks Stoke'i mängijate ja fännide silmis kindlalt punast kaarti.
Simon Mignolet viga Mame Biram Dioufi vastu väärinuks Stoke'i mängijate ja fännide silmis kindlalt punast kaarti. Foto: EDDIE KEOGH/REUTERS/SCANPIX

Haigestunud Ragnar Klavan pidi Stoke'i ja Liverpooli kõrgliigakohtumist küll kodus telerist jälgima, ent Liverpool sai keerulises mängus tema abitagi 3:0 võidu. Mängu kõike vastuolulisem episood sündis aga avapoolajal.

Stoke'i ründaja Mame Biram Diouf pääses Liverpooli väravavahi Simon Mignolet'ga silmitsi ja Mignolet niitis ta maha. Viga tehti küll väljaspool karistusala joont, nii et penaltit ei olnud põhjust anda, kuid kodupubliku suureks pahameeleks pääses väravavaht olukorrast kõigest kollase, mitte punase kaardiga. Järelikult otsustas kohtunik Martin Atkinson, et viga tehes ei röövinud Mignolet Dioufilt ilmselget väravalöömise võimalust.

Vaata olukorda siit ja anna oma hinnang – kas Mignolet väärinuks punast kaarti või mitte?

Liverpool juhtis selleks hetkeks 1:0, sest 17. minutil oli skoori avanud Sadio Mane. 77. minutil lõi teise värava vahetusest mängu sekkunud Mohamed Salah ja 83. minutil vormistas sama mees lõppskoori.

Võidu said kirja kaks Londoni tippklubi, sest Chelsea oli tänu Antonio Rüdigeri väravale 1:0 üle Swanseast ja Arsenal alistas koguni 5:0 Huddersfieldi. Kaks väravat lõi Olivie Giroud, ühe lisasid Alexandre Lacazette, Alexis Sanchez ja Mesut Özil.

Liider Manchester City oli lähedal viigile, kuid kodus saadi siiski 2:1 jagu Southamptonist. Kodumeeskond asus küll teise poolaja alguses Virgil van Dijki omaväravast juhtima, kuid 75. minutil Oriol Romeu viigistas. Näis juba, et City kaotab sel hooajal teist korda punkte, kui ka viis lisaminutit olid täis tiksunud, ent kuuendal lisaminutil lõi Raheem Sterling võiduvärava. Liidrina jätkava City edu eile Watfordist 4:2 jagu saanud linnarivaali Manchester Unitedi ees on jätkuvalt kaheksa punkti.

Burnley oli tänu Chris Woodi ja Robbie Brady tabamustele võõrsil 2:1 parem Bournemouthist. 

Liigatabeli tipp:

  1. Manchester City 40 punkti
  2. Manchester United 36 p
  3. Chelsea 29 p
  4. Arsenal 28 p
  5. Liverpool 26 p
  6. Burnley 25 p
  7. Tottenham 24 p
  8. Watford 21 p
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles