Rallidirektor kritiseeris tänapäeva MM-rallisid

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Walesi ralli
Walesi ralli Foto: @World / M-Sport

FIA rallidirektor Jarmo Mahonen kritiseeris mitmeid MM-kalendris olevaid rallisid, väites, et need on liiga pikad.

Tänavuse aasta lõpus ameti maha paneva Mahoneni sõnul oleks viimane aeg standardiseerida MM-rallid ning sõita etapid ühtse formaadi järgi. Hea näide on tema hinnangul rallikross.

«Vabandust, aga kui kaua me laseme etappidel formaadi üle dikteerida. Walesis oli üks päev 140 km ilma hoolduseta, esimesel päeval polnud üldse hoolduspausi. Ma mõistan, et Walesi ralli tähendab raha, aga miks meie peame seda aktsepteerima? » küsis soomlane.

«Peame meeles pidama, et see võistlussari on tehastele. Tiimid investeerivad miljoneid, et olla külalislahked, aga hooldusalades käiakse ainult hommikuti ja hilja õhtuti. Mida sa saad siis külalistel pakkuda?» ütles Mahonen.

«Tänapäeva rallid peavad olema kompaktsed ning nad vajavad südant. Ralli süda on hooldusala, kus pakutakse meelelahutust. Soomes me teadsime, et linna inimesed ei tule metsadesse. Seega ehitasime neile hooldusala, kus nad said nautida ralli atmosfääri,» selgitas soomlane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles