Millised vutitähed suvel klubidest lihtsalt minema jalutavad?

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsenali mängijad (1.12.2017 seisuga) Alexis Sanchez ja Mesut Özil.
Arsenali mängijad (1.12.2017 seisuga) Alexis Sanchez ja Mesut Özil. Foto: DYLAN MARTINEZ/REUTERS

Käimasoleva hooaja järel lõppeb mitmel tippjalgpalluril koduklubiga leping. Jaanuaris avaneb talvine üleminekuaken ning sellega kaasneb ka nende mängijate võimalus teiste klubidega potentsiaalset üleminekut arutada. Millised jalgpallurid on praeguse seisuga järgmisel suvel vabaagendid? Postimees valis välja põnevaimad.

  • Alexis Sanchez ja Mesut Özil – Londoni Arsenal

Londoni Arsenali peatreener Arsene Wenger sõnas mõned päevad tagasi, et kõnealused mängijad jäävad klubiga seotuks vähemalt kuni hooaja lõpuni. Klubi soovib nende jätkamist, kuid mängijad pole uuele lepingule allkirja andnud. Kui paberimäärimine jääb olemata, hakkavad mitmed tippklubid neid mängijaid endale meelitama. Tegelikult on mingisugust huvi juba mõned klubid üles näidanud.

Özili seostatakse kõige rohkem Manchester Unitedi ja Barcelonaga. Jose Mourinho juhendatav United pole väidetavalt talvel nõus ostma, kuid suvel võtaks portugallane vabaagendi meelsasti vastu. Sanchezi potentsiaalsed sihtkohad: Müncheni Bayern, Paris Saint-Germain, Manchester City, Manchester United... neid jagub.

  • Emre Can – Liverpool

Liverpool ja Jürgen Klopp soovisid Caniga sõlmida lepingupikenduse juba eelmisel hooajal, kuid poolkaitsja pole tänaseni uut lepingut sõlminud ning samamoodi jätkates saab temast hooaja lõppedes vabaagent. Hiljuti võttis antud teema üles ka Liverpool Echo, kellele Can vihjas, et paanikaks põhjust pole. Poolkaitsja vastu on huvi üles näidanud Torino Juventus, Müncheni Bayern ja Dortmundi Borussia.

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic. Foto: MATT DUNHAM/AP
  • Ander Herrera, Juan Mata ja Zlatan Ibrahimovic – Manchester United

Väidetavalt soovib Mourinho Herrera jätkamist, kuid seda ei pruugi aktsepteerida klubi. Hispaanlase teenetest on huvitatud kaks Hispaania klubi: Barcelona ja Madridi Atletico. Mängija on varasemates sõnavõttudes olnud teiste klubide huvist meelitatud. Barcelona ja Ernesto Valverde on tema soetamist pikalt kaalunud, kuid just suvel võib selleks õige hetk avaneda.

Ühe korra on Mourinho Matale selja pööranud. Samad mehed töötasid koos ka Londoni Chelseas, kuid portugallane müüs hispaanlase Unitedisse, kuhu hiljem ise pooljuhuslikult järele liikus. Jalgpallisõbrad spekuleerisid juba esimesel päeval, et Mourinho palkamine lõppeb Mata jaoks klubivahetusega. Seni pole seda juhtunud, aga lepingu pikendamisest pole juttu olnud.

Ibrahimovic on taastumas raskest põlvevigastusest ning osalenud tänavu vaid kolmes kohtumises. Eelmise hooaja järel polnud selge, millises klubis ja kas üldse rootslane jätkab. Aastase lepingu United talle siiski pakkus ja 36-aastane ründaja sellele ka alla kirjutas. Mis saab suvel? Tõenäoliselt loodab Mourinho teda vähemalt järgmise hooaja lõpuni klubis hoida, aga pole välistatud ka naasmine Itaaliasse või kodumaale.

  • Mario Balotelli - Nice

2016. aastal Liverpoolist lahkunud Balotelli mängib Prantsusmaa klubis teist järjestikust hooaega – seda päris edukalt. Möödunud hooajal kogunes tema arvele 17 väravat, tänavu on ründaja võrku sahistanud 12 korral. Loomulikult ei jää see märkamata. Värskeimate spekulatsioonide kohaselt on Balotellile silma peale pannud Rooma Lazio, kelle peatreener Simone Inzaghi on avalikult 27-aastast ründajat kiitnud.

Mario Balotelli.
Mario Balotelli. Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles